Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Zokogásban tört ki Galambos Lajos: „Szeretnék még maradni egy kicsit…”

Szerda reggel a teljes magyar sajtót bejárta a hír, elutasították Galambos Lajos halasztási kérelmét. Vagyis a trombitásnak rövid időn belül meg kell kezdenie a jogerősen tavaly decemberben rá kiszabott 3 év 6 hónapos szabadságvesztését, ami ténylegesen nagyjából 14 hónapot jelent számára a rácsok mögött.

Mit akarnak tőle? Zsarolják Lagzi Lajcsit!
Lagzi Lajcsi

 

Mint ismeretes, Lajcsit közműlopásért ítélték el és az eljárás majdnem 8 éven át tartott, mire a másodfokú bíróság kimondta a bűnösségét. Lajcsinak idén február 15-én kellett volna megkezdenie a büntetését Kecskeméten, de a sajtó munkatársai végül hiába várták. Később kiderült, hogy betegségre hivatkozva, halasztási kérelmet nyújtottak be, aminek az elbírálásáig felfüggesztették a végrehajtást. Galambos bízott benne, hogy a frissen diagnosztizált COPD (tüdőtágulat) betegsége elegendő indok lesz a büntetés-végrehajtási bíró számára, hogy kedvező döntést hozzon, de a trombitás tévedett.

A Budapest Környéki Törvényszék szerdán közleményben tudatta, hogy a halasztási kérelmet visszautasították.

„A másodfokú, jogerős ítélet alapján G. L. elítéltnek 2023. február 15. napján kellett volna jelentkeznie a szabadságvesztés büntetése letöltésére a BVOP felhívása alapján.

A terhelt a védője útján 2023. január 30. napján kérelmet nyújtott be, amelyben a szabadságvesztés büntetés megkezdésére halasztást kért. A bíróság a végrehajtás megkezdésének a kérelem elbírálásig történő függőben tartása iránt intézkedett, ezért a terheltnek 2023. február 15. napján nem kellett a szabadságvesztés büntetés letöltését megkezdenie.

A Budaörsi Járásbíróság, mint perbíróság, a kérelmet határidőben elbírálta, és 2023. február 28. napján határozatában elutasította, mivel annak törvényes oka nem áll fenn, így a halasztás nem engedélyezhető.

A bíróság döntése nem végleges, az ellen fellebbezésnek van helye, azonban ez a börtönbüntetés megkezdésére halasztó hatállyal nem bír” – állt a közleményben.

Nem sokkal ezután a Bors napilapnak megszólalt Lajcsi egyik közeli ismerőse, aki elárulta, mennyi halasztást is kért a trombitás, arra hivatkozva, hogy a súlyos tüdőbetegségét szabadlábon kezeltethesse.

Lajcsinak esze ágában sem volt kibújni az igazságszolgáltatás és a törvényesen rá kiszabott ítélet alól. Valójában csupán egy év halasztást szeretett volna kapni, annak érdekében, hogy a betegségét ne a börtönben kezeljék, hanem egy általa választott és persze finanszírozott kezelésnek vethesse alá magát a kért időben” – mondta a lapnak az informátor, aki hozzátette, Lajcsi tudomásul vette a határozatot.

„Ez a határozat még nem jogerős, vagyis Lajcsi még élhet fellebbezéssel. Ugyanakkor arra készül, hogy egy hónapon belül kézhez kapja az új behívót, hiszen még ha fellebbez is, meg kell majd kezdenie a büntetését. Természetesen nem boldog a hírtől, de minden rá vonatkozó törvényt betartva fog eljárni” – mondta Galambos ismerőse.

A hírcunami ezzel még nem ért véget, hiszen a trombitaművész néhány nappal ezelőtt Hajdú Péter vendége volt a Frizbiben. Az előzetesből pedig kiderül, hogy Galambost teljesen összetörte a betegsége és persze az a tény, hogy a súlyos börtönbüntetés Damoklész kardjaként lebeg a feje fölött. „Belefáradtam és szeretnék még egy picit itt maradni…” – mondta a stúdióban könnyeit nyelve Lajcsi.