Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Zokogásban tört ki Galambos Lajos: „Szeretnék még maradni egy kicsit…”

Szerda reggel a teljes magyar sajtót bejárta a hír, elutasították Galambos Lajos halasztási kérelmét. Vagyis a trombitásnak rövid időn belül meg kell kezdenie a jogerősen tavaly decemberben rá kiszabott 3 év 6 hónapos szabadságvesztését, ami ténylegesen nagyjából 14 hónapot jelent számára a rácsok mögött.

Mit akarnak tőle? Zsarolják Lagzi Lajcsit!
Lagzi Lajcsi

 

Mint ismeretes, Lajcsit közműlopásért ítélték el és az eljárás majdnem 8 éven át tartott, mire a másodfokú bíróság kimondta a bűnösségét. Lajcsinak idén február 15-én kellett volna megkezdenie a büntetését Kecskeméten, de a sajtó munkatársai végül hiába várták. Később kiderült, hogy betegségre hivatkozva, halasztási kérelmet nyújtottak be, aminek az elbírálásáig felfüggesztették a végrehajtást. Galambos bízott benne, hogy a frissen diagnosztizált COPD (tüdőtágulat) betegsége elegendő indok lesz a büntetés-végrehajtási bíró számára, hogy kedvező döntést hozzon, de a trombitás tévedett.

A Budapest Környéki Törvényszék szerdán közleményben tudatta, hogy a halasztási kérelmet visszautasították.

„A másodfokú, jogerős ítélet alapján G. L. elítéltnek 2023. február 15. napján kellett volna jelentkeznie a szabadságvesztés büntetése letöltésére a BVOP felhívása alapján.

A terhelt a védője útján 2023. január 30. napján kérelmet nyújtott be, amelyben a szabadságvesztés büntetés megkezdésére halasztást kért. A bíróság a végrehajtás megkezdésének a kérelem elbírálásig történő függőben tartása iránt intézkedett, ezért a terheltnek 2023. február 15. napján nem kellett a szabadságvesztés büntetés letöltését megkezdenie.

A Budaörsi Járásbíróság, mint perbíróság, a kérelmet határidőben elbírálta, és 2023. február 28. napján határozatában elutasította, mivel annak törvényes oka nem áll fenn, így a halasztás nem engedélyezhető.

A bíróság döntése nem végleges, az ellen fellebbezésnek van helye, azonban ez a börtönbüntetés megkezdésére halasztó hatállyal nem bír” – állt a közleményben.

Nem sokkal ezután a Bors napilapnak megszólalt Lajcsi egyik közeli ismerőse, aki elárulta, mennyi halasztást is kért a trombitás, arra hivatkozva, hogy a súlyos tüdőbetegségét szabadlábon kezeltethesse.

Lajcsinak esze ágában sem volt kibújni az igazságszolgáltatás és a törvényesen rá kiszabott ítélet alól. Valójában csupán egy év halasztást szeretett volna kapni, annak érdekében, hogy a betegségét ne a börtönben kezeljék, hanem egy általa választott és persze finanszírozott kezelésnek vethesse alá magát a kért időben” – mondta a lapnak az informátor, aki hozzátette, Lajcsi tudomásul vette a határozatot.

„Ez a határozat még nem jogerős, vagyis Lajcsi még élhet fellebbezéssel. Ugyanakkor arra készül, hogy egy hónapon belül kézhez kapja az új behívót, hiszen még ha fellebbez is, meg kell majd kezdenie a büntetését. Természetesen nem boldog a hírtől, de minden rá vonatkozó törvényt betartva fog eljárni” – mondta Galambos ismerőse.

A hírcunami ezzel még nem ért véget, hiszen a trombitaművész néhány nappal ezelőtt Hajdú Péter vendége volt a Frizbiben. Az előzetesből pedig kiderül, hogy Galambost teljesen összetörte a betegsége és persze az a tény, hogy a súlyos börtönbüntetés Damoklész kardjaként lebeg a feje fölött. „Belefáradtam és szeretnék még egy picit itt maradni…” – mondta a stúdióban könnyeit nyelve Lajcsi.