200 éves fa miatt aggódik Zalatnay Cini – Alpinisták segítségét kéri az énekesnő

Zalatnay Sarolta jelentős támogatást nyert az Emberi Erőforrások Minisztériumától, először 10, majd 2,5 millió forintot ítélt neki Kásler Miklós. Az énekesnő kiáll amellett, hogy nem politizál, a támogatást a munkája elismeréséért kapta, amellyel utolsó fillérig el fog számolni.

 

“Mindig is hirdettem, hogy nem foglalkozom politikával. Ebben az esetben sem álltam politikai akció mögé, a tetszésemet és a nemtetszésemet fejeztem ki. Itt most az utóbbit, mert elegem van a gyűlölködésből. A véleményemet továbbra is elmondom, akinek ez nem tetszik, az mehet Isten hírével. Szerencsére sokkal több a szeretet, mint a negatívum az irányomba a rajongóim részéről. Az viszont nagyon elszomorít, ahogy egyesek erre a hírre reagáltak. Nem kaptam semmiféle előnyt azért, mert aláírtam a petíciót. Szép is lenne, ha 10 milliót érne az aláírásom! A pénzt nem a zsebembe adják, a turné minden egyes elemével el kell számolni” – nyilatkozta az egykori táncdalfesztiválos.

200 éves fa fenyegeti Cini otthonát

Más teher is nyomja az énekesnő vállát. Cini otthoni nyugalmát egy az udvarában álló hatalmas fa árnyékolja be, amely már több alkalommal sodorta veszélybe. Először az ő házára, legutóbb pedig a szomszédja otthonára dőlt egy hatalmas ág, ami az egyre erősödő viharok következtében szakadt le a fáról.

“Ez a fa egy 200 éves védett fa, ami bonyolítja a helyzetet. Gyönyörű, fáj a szívem, de muszáj tőle megszabadulni, mert életveszélyes, bármelyik pillanatban rádőlhet a házra” – mondta el Zalatnay.

A katasztrófavédelem nem segít

Próbált hivatalos úton segítséget kérni, de nem járt sikerrel az énekesnő.

“A katasztrófavédelem nem jön ki, mert állítólag nem áll fenn életveszély. Ezt nem értem, ha ez a fa rádől valakire, az szerintem elég veszélyes. A szomszédban van két kisgyerek, mi itt élünk a lányommal, Nikivel, a kutyákkal és a macskákkal. Nem szeretném, hogy tragédia legyen a vége” – magyarázta Cini, aki szerint egy jó alpinista megoldást jelenthetne a problémájára.

“Jóképű alpinisták jelentkezését várom, akik meglátogatnának minket vagy bárkit, akinek helikoptere van. Arra is gondoltam, hogy a levegőből is lehetne orvosolni a bajt. A maradék fát meg oda lehet adni ismerősöknek tüzelőnek” – tette hozzá Zalatnay Sarolta.