Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

„Ami a költőnek a verses kötet, az a zeneszerzőnek a kotta és a lemez” – A hangszeresek is örülhetnek a CAIRO kottáinak

A CAIRO együttes frontembere még kottázni is tud. Nem is csoda, hiszen szolfézst, zeneelméletet és partitúra-olvasást is tanult Skinti Csaba.

Ami a költőnek a verses kötet, az a zeneszerzőnek a kotta és a lemez” – nyilatkozta lapunknak Skinti Csaba, a CAIRO együttes dalainak szerzője és így folytatta: – Kisdiákként sok filléres könnyűzenei kottát sikerült beszereznem, amelyek azóta teljesen eltűntek a forgalomból, engem viszont nosztalgiával töltenek el, akárhányszor kezembe akad egy.
A CAIRO együttes vezetője mindig fontosnak tartotta, hogy dalaik az éterben ne csupán elhangozzanak, hanem ott maradandóan jelen is legyenek. Ezért már a zenekar indulásakor (az akkor még csak gyermekcipőben járó, tömörített) MP3 formátumban honlapjukon elérhetővé tették azokat.

Skinti Csaba kottázta le a saját dalaikat
Első kislemezüket az „Angyal”-t a „Tiéd a szívem” és a „Fogd a kezem!” követte és csak három évvel színpadra lépésük után történhetett első albumuk megjelenése, melyet kis csalafintasággal juttattak el az üzletek polcaira akkoriban.
A dalokat lekottáztam és egy külföldi nyomdában 500 példányban kottát gyártattam belőlük. Így a kotta mellé, fóliázva a CD lemez „mintegy mellékletként” kerülhetett be a hangszer- és könyves boltokba akkor, amikor a CD lemez forgalmazás egyre inkább kezdett visszaszorulni – emlékezett vissza Csaba. – Ha már egyszer annyi éven keresztül tanultam szolfézst, zeneelméletet, partitúra-olvasást, nem jelentett gondot a dalok megjelenésével egy időben azok kottáját is elkészíteni.
A munka és az ötlet eredményességét mi sem jelzi jobban, mint hogy eddig 11 kiadványban, 42 CAIRO dal jelent meg nyomtatásban zongorára, gitárra és ukulelére hangszerelve.
Aki ezek után kedvet kapott néhány dal lejátszására, az ellátogathat a www.cairo.hu weboldalra, ahol a dalok mellett, videókat, dalszövegeket és akkordjelzéssel ellátott kottákat is bőségesen talál.