Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Apja nyomdokain indult el Torják István fia – „Vigyázok a fiamra, ez minden édesapa dolga”

A Hidvégi Band énekese, Torják István és fia, a Mr. Steff művésznéven elhíresül kisfia, Steff is szerepel a Tavaszi Zsongás nevet kapott tavaszi válogatáslemezünkön. A két Torják beavatta az olvasókat a körülöttük folyó dolgokba, egymást méltatva, büszkén meséltek szenvedélyükről: a zenéről.

A Hidvégi Band visszatalált régi önmagához és újra a legmagasabb fordulaton dübörög a nótázás. Visszatért ugyanis az egyik alapítótag, Hidvégi János, aki szaxofonon erősíti az amúgy sem gyenge zenekart.

Régi-új arc a színpadon

Hála Istennek, tavaly visszatért hozzánk a zenekarunk egyik alapítótagja, Hidvégi Jani, a szaxofonosunk. Mostantól újra együtt csináljuk a fellépéseket, tizenhárom év után. Arab Karcsi barátunk pedig megkezdte a civil életét, ő távozott a Hidvégi Bandből. A barátság természetesen megmaradt, nagyon szeretjük Karcsit. Rengeteg koncertet lenyomtunk együtt, de ő úgy döntött, hogy inkább a magánéletére fókuszál, mi pedig tiszteletben tartjuk mindezt. Szintén nagy változás a Hidvégi Band életében, hogy hosszú idő után újra van menedzsere a zenekarnak. Földesi Janival fogunk együtt dolgozni a továbbiakban, nagyon elégedettek vagyunk vele szakmailag és emberileg egyaránt. Végre úgy érezzük, mintha lennénk valakik. Most lesz egy tévéfelvételünk, amire Jani csak azért feljön, hogy ott lehessen velünk” – mesélte büszkén a Sztár Limonádé olvasóinak Torják István.

13 éves kora óta a közönség szolgálatában áll

Lassan a huszonötödik évébe lép a Hidvégi Band. Én gyerekkoromtól zenészekkel vagyok körbe véve, köztük nőttem fel. Persze mindezt úgy, hogy a családomban senki nem zenél, én vagyok az egyedüli. Életem bármely pillanatára emlékszem vissza, mindig a zenével tudom összekapcsolni. Gyerekként mindig valami misztikus csodavilágnak gondoltam az énekesek életét. Ötévesen már Dombóvári Feri bácsi zenekarában vertem a csörgődobot a lábamhoz, a színpadon. Már akkor megmondta anyámnak: Katikám, ebből a gyerekből zenész lesz. Anyám azonnal elutasította, mondván ne beszéljen hülyeséget, mire az öreg annyit mondott: beszéljünk húsz év múlva. Nem kellett annyit várni, az első lakodalmas fellépésemet 13 évesen csináltam meg. Attól a naptól kezdve folyamatosan muzsikálok, az éjszakában. Az elején sokszor kiégtem, hiszen ez tipikusan az a szakma, amit, ha hosszú távon csinálsz maximális fordulaton, egyszerűen elfogysz. Nem beszélek mellé, hamar ki lehet égni, ha nincs tapasztalata az embernek. Én, a magam részéről igyekszem mindig feltöltődni, ha már érzem, hogy besokalltam” – mondta az énekes, majd a frissen visszatért szaxofonos közbevágott, nevetve:
Nagyon őszinte leszek… Minden évben jönnek új, szebbnél szebb lányok. Belőlük fel lehet töltődni” – vágott közbe Hidvégi Jani, majd a zenekarvezető elcsitította a kedélyeket:
Én családos ember vagyok, vagy egy csodálatos feleségem és egy gyönyörű szép fiam” – zárta rövidre Torják István.

„Nagy vágyam teljesült”

Nagyon jó érzés, hogy közös lemezen szerepelhetek a kisfiammal, Stefannal. Nagy vágyam teljesült ezzel. Olyan, mint egy focistának, amikor révbe ér a fia is és egy csapatban játszhatnak. Csodálatos, felemelő érzés, annak ellenére is, hogy én voltam az, aki távol akarta tartani ettől a pályától Stefant. Jól tudom, milyen ez a szakma, mennyi buktatója van. Nem biztos, hogy gyerekeknek való világ ez. Értem én, sztárság, csillogás, fények, rajongók – de ez nem minden. Végül mégis arra az elhatározásra jutottam, hogy ha valóban csinálni akarja a fiam és szenvedéllyel fordul a zene irányába, nekem apaként az a dolgom, hogy minden szakmai tapasztalatom átadom neki, hogy annyival könnyebb dolga legyen majd a sztárrá válás útján. Vigyázok a fiamra, ez minden édesapa dolga. Neki már nem kell végigjárnia azt a göröngyös utat, amit én megtettem. Van otthon stúdiónk, zenész az apja, a produceri munkákat meg tudom neki csinálni, rengeteg hangmérnök barátom van, akik alkalomadtán tudnak segíteni – neki már jóval egyszerűbb lesz ez az út” – mondta az énekes.

Előttem az utódom

Mr. Steff bár rendkívül fiatalon kezdte el a szakmát, de már igencsak nagy sikere van, olyannyira, hogy ő is helyet kapott édesapja zenekara mellett a Tavaszi Zsongáson.
Számomra a zene egy fantasztikus kikapcsolódás. Az elején még izgultam, de mára elillant ez az érzés. Szintet léptem” – kezdte a fiatal énekes, Mr. Steff, akire édesapja rettentő büszke, s nincs ez másként visszafelé sem.
Nagyon büszke vagyok apukámra és arra, amit elért ebben a szakmában. A művésznevem onnan ered, hogy rengeteg rapper van mister megszólítással, illetve Steffnek hívnak a csapattársaim, ugyanis focizom is. Nagyon jó érzés megmutatni a Tavaszi Zsongáson a dalom, az pedig csak emel ezen, hogy apukámmal szerepelhetek egy lemezen. Az, hogy inkább a zene, vagy a foci? Azt egyelőre nem döntöttem el” – mondta a kölyök énekes.