Cairo: Súrlódások nálunk is vannak!

Egyetlenegy szabad hétvégje sincs a Cairo együttesnek, mióta feloldották a korlátozásokat, de ők ezt egyáltalán nem bánják. A Sztár Limonádénak elárulták, köztük is vannak összezörrenések, hiszen rengeteg időt töltenek együtt, de szerencsére ezeken hamar túl szoktak lépni.

 

– Javában zajlik körülöttetek az élet, mióta feloldották a korlátozásokat. Hogy érzitek magatokat, hogy telt a nyár?

Csaba: Legszebb álmainkban sem gondoltuk volna, hogy ilyen jól sikerül a 2021-es szezon. Egyik pillanatról a másikra nyílt ki újra a világ és mivel mi mindig startra készen állunk, nem is késlekedtünk, belevetettük magunkat a rendezvények sűrűjébe. A korlátozások feloldása óta nem volt szabad hétvégénk és 20.000 km-t már magunk mögött tudhatunk. Többször jártunk Erdélyben és Felvidéken is, és rengeteg élményt gyűjtöttünk be barátainknak, rajongóinknak köszönhetően, mert bárhol álltunk színpadra, mindenhová elkísértek, és ez csodás érzés. Sok nagykoncertünk volt (ami a 1.5 órás koncerteket jelenti) és azok egytől egyig jól sikerültek.

2020-ban 3 dalunk is felkerült 1-1 válogatás lemezre, ebből 2 arany-, 1 pedig platinaminősítést szerzett idén nyárra az eladások alapján. Ezekre a közös kiadványokra nagyon büszkék vagyunk, hiszen pl. az „Angyal” c. dalunk ezáltal kaphatta meg azt a figyelmet és elismerést, amit valójában már réges-rég kivívott magának.

 

– A fellépéseknek köszönhetően ti nagyon sok időt töltötök együtt. Miből fakadnak, ha egyáltalán vannak súrlódások?

Klaudia: Súrlódások vannak, ez elkerülhetetlen, hiszen rengeteg az együtt töltött idő, teendő, feladat és munka. Mondhatnánk viccesen, hogy 24 órából 48-at vagyunk együtt. Mivel mi mindent magunk csinálunk a dalok megírásától a koncert-, utazás-szervezésen át a fellépő ruhák kiválasztásáig; a háttérmunka és a vele járó problémák megoldása is a miénk. Összezörrenés akkor van leginkább, amikor Csaba is rózsaszín inget kap. (nevet)

De hogy milyen elhanyagolhatóan kevés a konfliktus köztünk azt az is jelzi, hogy amikor nem szükséges, akkor is sok programot tartunk közösen: filmezés, strandolás, szalonnasütés, kirándulás, közös családi programok. És ezeken a korábbi tagjaink is részt szoktak venni, ha idejük engedi.

 

– Ki a „főnök” a csapatban?

Emese: Egyértelműen Csaba, hiszen az együttest ő találta ki, ő szervezte, ő hívta meg a tagokat, ő írja a dalokat, egyszóval ő az „ezredes”, döntéseivel azonban a felelősség is az övé.

Vannak azonban részterületei a közös munkának, ahol én vagyok a „százados”, Klau meg a „tizedes”. Csaba meghallgatja a véleményeket – sőt ki is kéri, ha bizonytalan -, aztán dönt.

 

– Mik a jövőbeli terveitek?

Csaba: Szeretnénk minél tovább kitolni a koncertszezont, hiszen a zenész legnagyobb öröme a közönséggel való személyes találkozás. Ezt követően befejezzük, a már 3 éve dédelgetett és Klau javaslatára készülő „romantikus-akusztikus” lemezünk anyagát, és még novemberben szeretnénk a boltok polcaira feltenni, hogy aki karácsonyra egy különleges ajándékkal akarja meglepni szerettét, az „velünk”, dalainkkal is megtehesse.