Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Dévényi Tibi bácsi: Bármennyire is szeretem ezt csinálni, bizony már a 77. életévemben vagyok

A 76 éves lemezlovasnak idén is tele a naptárja fellépésekkel! Az ország Tibi bácsija ugyanis mint minden évben, idén is ott lesz az ország legnagyobb fesztiváljain, hogy szórakoztassa az idősebb és a fiatalabb közönséget egyaránt.

A Három kívánság házigazdája évről évre tele energiával készül a fesztiválszezonra. Bár mindig kérdéses a számára, hogy bírja majd a sok fellépést, a színpadon, a közönségből mindig hatalmas erőre kap.

„Amíg az egészségem megengedi, biztos csinálni fogom”

„Bármennyire is szeretem ezt csinálni, bizony már a hetvenhetedik életévemben vagyok. Minden évben gondolkodom rajta, hogy bírom majd a tempót, de aztán meglepően könnyen veszem az akadályokat. Amíg az egészségem megengedi, biztos csinálni fogom” – kezdte lapunknak a DJ, aki idén is rengeteg felkérést kapott.

A lemezlovas a Retro Rádióban is dolgozik (Fotó: Facebook)

 

„Az a baj, túl kevés a naptárban a hely, már nem tudom hova írni a megkereséseket. Idén is ott leszek többek között az EFOTT-on és a Campuson is, ezeken a helyeken már tizenöt éve mindig ott vagyok a fellépők között. Nincs még egy olyan magyar zenész, aki ezt el tudná magáról mondani.”

Dévényi arra is rendkívül büszke, hogy két fia, Máté és Dani is rendre elmennek megnézni a barátaikkal őt. Gyermekei pedig ámulva figyelik édesapjukat, szokták is neki mondani egy-egy bulija után, hogy „jól nyomod még öreg!”.

„Nyáron dolgozom, ezért csak szeptemberben utazom el”

Tibi bácsi azért beismeri, már jobban megviseli őt egy munkával töltött éjszaka. Este indul útra, sofőrje viszi őt, aki egyben a technikusa is. A lemezeket pedig egy magasított bárszékről pörgeti a közönségnek.

„Nagyjából másfél óra szokott lenni a műsorom. Ez alatt tizenkét labdát dobálok be a közönségnek, miközben tolom a legnagyobb retro slágereket. Nem nagyon szoktam előre kiválasztani a dalokat, elviszem magammal a több száz darabból álló lemezgyűjteményem, és a pillanatnyi hangulat, benyomások alapján választom ki, milyen mixet játszok le. Nagyon élvezem, a színpadon tele vagyok energiával, viszont utána azért érzem, hogy fáradok. Pont emiatt a külföldi fellépéseket már mellőzöm, az utazás ugyanis nagyon fárasztó már nekem.”

Itthon azonban továbbra is aktív, a nyarai pedig a munkáról szólnak. Utazásra nem is igen lesz ideje, majd csak ősszel.

Tibi bácsi és Bea tizennégy év után tavaly házasodtak össze

 

„Nálam már megszokott, hogy nyáron dolgozom, ezért csak szeptemberben utazom el. Idén is így lesz, belföldi pihenést tervezünk Beával valamelyik szép városban. A feleségem ehhez már hozzá van szokva, hiszen tizennégy éve mellettem van jóban-rosszban. Tavaly házasodtunk össze, de csupán formaság volt, a kapcsolatunkban semmi nem változott” – hangsúlyozta.