Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Ferenc pápa leckét adott szerénységből

eloben-kovethetik-a-nezok-ferenc-papa-budapesti-latogatasanak-esemenyeit-a-kozmedia-musoran

A katolikus egyházfő  látogatása hetek óta tartotta lázban a magyarországi hívőket. Ferenc pápa háromnapos itt tartózkodása véget ért, de a tanulság, amit mindannyian levonhatunk, itt maradt. A Szentatya, ahogyan az elődei is, szegénységi fogadalmat tett, de ő ezt jóval komolyabban veszi az őt megelőző két pápánál.

Jó példával szolgál a fenti állításra mind a viselkedése, mind a sokat hangoztatott hitvallása, de ezeknél jóval kézzelfoghatóbb bizonyítékokat is találhatunk. Elég, ha a budapesti látogatása során róla készült fényképeken megnézzük a csuklóját, melyen egy igen szerénynek mondható karórát visel. Erről készített is egy beszámolót a Beszéljünk órákról néven futó TikTok oldal házigazdája.

„Ferenc pápa nagyon egy stílusú, de két különböző márkájú órát szokott hordani. Mindkettőre jellemző, hogy fekete szíja és fehér számlapja van. Mindkettő nagyon minimalista és nagyon olcsó is. Korábban egy Casio modellt hordott, de most nem ezt viselte. Az egyházfő egy Swatch modellt hordott budapesti látogatása során. 2022-ben egyébként egy ugyanilyen órát ajánlott fel egy jótékonysági árverésre, ahol 56 ezer dollárért, azaz 19 millió forintért kelt el. Ez az óra egyébként az üzletben nagyjából 30 ezer forintért bárki által beszerezhető” – mondta a szakember.

@beszeljunkorakrol

Válasz @kuruczr részére Ferenc pápa órája Budapesten egy harmincezer forintos műanyag Swatch, valaki mégis $56.000 adott érte pár hónapja! #órák #budapest #ferencpápa #hírességekórái

♬ eredeti hang – Beszéljünk órákról

Ferenc pápa ugyanakkor nem csak a karórák terén törekszik a szerénységre, de az utazásai során sem vesz igénybe semmilyen luxusszolgáltatást. Az természetes, hogy tisztségénél fogva nem egy internetes oldalon foglalnak számára jegyet a Róma-Budapest viszonylat turistaosztályára, de még ha az olasz légitársaság egy különjáratát is veszi igénybe önmaga és kísérete számára, nem nyújt be különleges igényt a földi kiszolgálók felé. Ugyanakkor arra figyel, hogy a kelleténél egy árva euróval se legyen drágább az útja. Egy alig két hónapos Airbus A320neo típusjelű géppel repült, ami teljesen szabványos, vagyis semmilyen változtatást nem hajtottak végre rajta. A Sztár Limonádénak megszólalt annak a cégnek az alkalmazottja, amely a gép kiszolgálását végezte a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

„Bevallom, nagyon meglepett, amit a gép fedélzetére lépve tapasztaltam. Az ugyanis semmiben nem tért el a szokványos belsőtől. Természetesen van rajta elsőosztályú utastér is, de ahogy az előkészületekből láttam, Ferenc pápa nem ott, hanem a turistaosztályon utazott a kísérete tagjaival. A bekészítés is pont úgy zajlott, mint egy normál járat esetén, vagyis nem érkezett különleges kérés. Ami még érdekes lehet, hogy a gép egy különleges légifolyosót használt, ami jelentősen lerövidítette a szokásos menetidőt Budapest és Róma között, illetve hogy amíg őszentsége a reptéren volt, leállították a teljes utasforgalmat a földön és a légtérben is. Ez azonban nem okozott különösebb fennakadást” – árulta el informátorunk, aki hozzátette, alig néhány lépésre haladt el tőle Ferenc pápa, aki a gép ajtajából még vissza is intett az őt búcsúztatóknak.

ferenc-papa-elutazott-budapestrol

Ferenc pápa fizetése így egy érdekes kérdés, különösen azért, mert az egyházfő maga határozta meg, mennyi járandóság illesse meg őt tisztségében. Ennek összege 1100 Euró, vagyis nagyjából 410 ezer forint, ami lássuk be, nem túl magas.

 

Fotók: MTI