Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Film készül Zalatnay Cini életéből: „Ez a film lesz az én feloldozóm”

zalatnay-sarolta-tobb-tanaccsal-is-ellatta-galambos-lajost-bortonbe-vonulasa-elott

Zalatnay Sarolta számára egy hosszú évek óta dédelgetett álma válik valóra azzal, hogy hamarosan mozi és egyben művészfilm készül az életéből. Az élő legenda ugyanakkor kemény harcra készül önmagával a forgatások alatt.

Zalatnay Cini életútja, mondjuk ki, meglehetősen görbére sikeredett. Nagyon fiatalon, szinte kislányként csöppent bele a honi beatzene világába és egy csapásra hatalmas sztár lett, miután 1966-ban a Táncdalfesztivál második helyezettje lett a Hol jár az eszem? című dallal. Egy évvel később már ismert énekesnőként tért vissza a versenybe és az átütő erejű Nem várok holnapig című nótával meg is nyerte a megmérettetést.

Mi lett volna, ha…?

Ekkor történt meg vele az a csoda, ami végül az életéről szóló mozi alapját is adja, vagyis elindult a világsiker felé vezető ösvényen. Szerződést kapott Londonban, ahol ő lehetett az első énekesnő, akit bemutattak a „vasfüggöny” kommunista oldaláról. Sarolta Red néven indult el a karrierje és a kor igazi világsztárjaival állhatott színpadra London elit klubjaiban. Végül a kommunista rezsim ultimátumot adott neki. Vagy hazatér és itthon folytatja karrierjét, vagy disszidensként jegyzik és soha többé nem láthatja imádott édesanyját és persze a barátait, vagyis kitaszítottként marad Angliában. Cini döntött és hazatért, de még ma, 75 évesen is gyakran teszi fel magának a kérdést: mi lett volna, ha…?


„Milliószor teszem fel magamnak a kérdést”

A készülő film is éppen ezt az élethosszig kínzó kérdést feszegeti majd és Zalatnay Cini is azt reméli, hogy végre kaphat valami válaszfélét, ami megnyugtatja. Az énekesnő a Sztár Limonádénak mesélt vívódásáról.
Ezerszer lerágott csont már a téma, hogy kislányként ott álltam a világsiker kapujában, de végül nem léptem be rajta. Hogy hiba volt-e? Fogalmam sincs, de ezt a kérdést milliomodszor teszem fel magamnak. Akkor a szívem hozott haza és persze szép karriert építettem, de az is igaz, hogy az akkori döntésem indított el azon az úton, melyen járva rengeteg hibát vétettem. Mindenki tudja, hogy mik ezek és hogy hová is vezettek…” – kezdte lapunknak Cini, aki reméli, hogy a forgatásokkal járó utazások során számos kérdésre kap majd választ és végre sikerül szembenéznie önmagával.

„Kíméletlenül őszintének kell lennem magammal”

Ez a mozi lemeztelenít majd engem teljesen és nyilván nem abban az értelemben mondom ezt, mint ahogyan a Playboy-ban történt. Amikor először ültünk le a film forgatókönyvírójával, hogy lefektessük az alapokat, megállapodtunk, hogy ennek a mozinak csak akkor van értelme, ha feltárjuk benne a kendőzetlen igazságot. Ehhez viszont az kell, hogy magammal is kíméletlenül őszinte legyek és ez nem könnyű. Számos olyan pontja van az életemnek, ahol hibáztam, de ezek egy részét nagyon mélyen eltemettem magamban. Azzal, hogy a felszínre hozom ezeket az igazságokat, sebeket fogok feltépni és nem csak a saját lelkemben. Az utazások során, mert hogy ez egy road movie lesz, beszélek majd Angliáról, a fiatalon, talán túl fiatalon megélt sikerekről. De szóba fognak kerülni a szerelmeim és persze a csalódásaim is, és nem hagyhatom ki a gyermektelenség kérdését és persze a börtönéveket sem, mint ahogy az odavezető útról is nyíltan kell majd beszélnem a kamerák előtt” – fogalmazott az énekesnő, aki hozzátette, természetesen a film tele lesz zenékkel, hiszen azért mégis csak az éneklés az élete alfája és omegája.

Talán egy nagykoncert is belefér

Énekesnő vagyok és szerintem az utolsó leheletemmel is egy nóta zárósorát fogom majd kifújni, így természetes, hogy a filmben is minden e körül forog majd. Már folynak az egyeztetések arról, hogy mely dalok is kerüljenek be a moziba és melyiket, milyen formában tesszük majd be. Lesznek olyanok, melyeket magam énekelek majd el és persze lesznek archív felvételek is. És talán egy nagykoncert is kisül majd belőle, de ez még képlékeny” – tette hozzá Cini, aki korábban már elárulta, hogy szeretné, ha Tóth Andi is feltűnne majd a vásznon.
Sokat beszélgetünk az alkotókkal arról, hogy pontosan milyen keretet is kapjon a készülő film, de abban mindannyian egyetértünk, hogy Tóth Andit szeretnénk megnyerni hozzá. Nem csak azért, mert fantasztikus képességű énekesnő, de azért is, mert számos átfedést látok közte és a fiatalkori énem között” – fogalmazott rejtélyesen Zalatnay Sarolta.

Fotó: Zih Zsolt/MTI/MTVA