Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Galambos Lajos vallomása: Mániás gyűjtögető lettem

Galambos Lajost 3 év hat hónapos börtönbüntetésére ítélték, amit a 2023-as éve első negyedében szinte bizonyosan meg kell majd kezdenie. A trombitaművésznek a mögötte álló években volt ideje átértékelni az életét és ő meg is tette…

Galambos Lajos sosem lesz már szegény ember, hiszen elég, ha a mocsai birtokát vesszük alapul, amit ha igazak a hírek, hamarosan 5.5 milliárd forintért adhat el egy komoly érdeklődőnek, aki egy bizonyos összeget már ki is fizetett Lajcsinak annak fejében, hogy beléphessen a palotának is beillő ingatlanba. De trombitaművész nem csak ettől az ingatlanától „szabadul meg” hamarosan. Egy ideje már módszeresen válogat értékei között, melyek egy részét már eladományozta, míg a nagyját szép sorban értékesíti. Mindezt nem azért teszi, mert pénzszűkében lenne. Egyszerűen csak rájött, minden, ami körülveszi, felesleges fényűzés. Lajcsi erről a Sztár Limonádénak mesélt.
„Nem kacatokat halmoztam…”
Kezdjük az elején a dolgot! Átlagos családban nevelkedtem, vagyis se túl sok nem jutott nekünk a jóból, se túl kevés. Gyermekként ábrándoztam arról, mihez kezdek majd a pénzzel, ha sokkal több jut nekem, mint amennyit el tudok költeni. Kár lenne tagadnom, hogy ez évtizedekkel ezelőtt valósággá vált. Miközben bizonyos értelemben továbbra is átlagember maradtam, vagyis nem Beluga kaviárt kentem reggel a magángéppel hozatott francia bagettemre, bizonyos értelemben elragadott a fényűzés lehetősége. Kimondom, ahogy van, mániás gyűjtögető lettem. Nem kacatokat halmoztam, hanem értéktárgyakat, bútorokat, ruhákat és főleg cipőket” – kezdte lapunknak Galambos Lajos, aki részleteket is elárult gyűjtőszenvedélyéről.


„Akár hét-nyolc villát is bebútorozhatnék…”
Világ életemben rajongtam a színes és persze drága cipőkért. Mondhatom, hogy ezzel talán stílust is teremtettem a honi előadók között. Pár hete, ha benéztem a gardróbomba, ötven, vagy hatvan pár drága lábbeli fogadott, miközben nekem is csak két lábam van. Rájöttem, hogy teljesen felesleges ennyit őrizgetni, így a cipők nagy részét névtelenül eladományoztam és ezt tettem a ruhatáram egy részével is. Aztán megnéztem az óráimat. Igazából egy kézen hordok csak ketyegőt, de vettem jó párat. Nos, mára azt hiszem, úgy három darab maradt, a többit eladtam. De vegyük a birtok bútorzatát! Szerintem nem túlzok, ha azt mondom, hogy úgy hét-nyolc villát is megtölthetnék velük” – magyarázta nevetve Lajcsi, aki egy történetet is elmesélt, ami jól példázza, mennyire nem volt szüksége mindarra, amit az évek alatt megvásárolt. „Egyszer Angliába utaztam egy vásárra, ahol megláttam egy nagyon szép és pokolian drága étkezőszéket. Nos, vettem belőle húsz darabot. Mocsán nincs és soha nem is volt olyan étkezőasztal, amit ennyien körülülhettünk volna, így vagy nyolc-tíz darab ma is ott porosodik valahol a raktárban, becsomagolva” – magyarázta a trombitaművész.


Új, visszafogott életre készül…
Lajcsi most nagy munkában van. Táblázatokban rendszerezi ingóságait és azt tervezi, hogy szinte mindentől megválik, amire nincs szüksége valakinek, aki átlag életet él. Gyermekeit megkérdezte, mire tartanak igényt és lassan piacra dobja szinte mindenét.
Ha vége mindannak, ami rám vár, nem akarok többé téglák és tárgyak halmaza közt élni. Eljutottam oda, hogy a felhalmozott értékek terhesek számomra. Ha mindentől, vagy majdnem mindentől megszabadulok, ezt a sort kipipálhatom a teendőim sorában és a lelkem is könnyebb lesz. Ráeszméltem, hogy a gyermekként magamnak tett fogadalmam, csak egy illúzió volt és amikor mindent megvalósítottam, nem lettem boldogabb, csak gondterheltebb. Vásároltam, vásároltam és vásároltam. Minden vacakra azt mondtam, majd jó lesz valamire, de valójában sosem lettek jók semmire…” – szögezte le a Sztár Limonádénak Galambos Lajos.

Fotó: TV2, Sztár Limonádé