Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Grasics Anita és Korfanti Feri: „Fontosak számukra horvát gyökereik”

Grasics Anita és Korfanti Feri nem csupán a színpadon, de a magánéletükben is egy párt alkotnak. Az énekes ugyanakkor a szerelmen és a közös sikereken túl még egy nagyon fontos dolgot köszönhet párjának. Valamit, amit a a fiú sajnos nagyon korán elveszített, mégpedig az anyai szeretet erejét.

Az előadó páros egy lélekfacsaró, ugyanakkor lélekemelő dallal szerepel a Sztár Limonádé évindító válogatáslemezén. Lapunknak Feri mesélt a dal születéséről, ami számára különösen fontos, hiszen ezzel köszöni meg Anita édesanyjának azt a szeretetet, amivel nem csak kedvesét, de őt is körülveszi. Az énekes, dalszerző ugyanis elveszítette édesanyját. A Cseresznyevirág természetesen köszönetnyilvánítás minden anyuka felé, hiszen ahogy Korfanti Feri mondja, ők azok, akik óvó, féltő gondoskodással és tömérdek munkával teremtik meg a családi tűzhely melegét.

Anitával közösen írtuk a Cseresznyefa szövegét és minden édesanyának és persze gyermeknek szerettünk volna átadni egy nagyon fontos üzenetet. Az élet rendje, hogy a gyerekek kirepülnek a családi fészekből, de az már nem, hogy megszegjük a szüleinknek tett apró, de fontos ígéreteinket. Neki ugyanis fontosak a telefonhívásaink és a látogatásaink és bár megértik, ha a rohanó hétköznapokban nem mindig tartjuk a szavunkat, de rosszul esik nekik, ha nem csörren meg a telefonjuk, vagy elmulasztjuk a családi ebédet. Ugyanakkor minden édesapának és édesanyának üzenjük, hogy minden ”tékozló fiú és lány” hazatér egyszer. Engem a nagyszüleim neveltek, így én rájuk gondolok, amikor ezt a dalt énekeljük. Ugyanakkor már a kedvesem, Anita édesanyja is az eszembe jut, hiszen vele egy pótanyukát kaptam a sorstól” – mesélte Korfanti Feri, aki kedvesével együtt megcsillogtatja horvát tudását is, hiszen mindketten beszélik a nyelvet és a Cseresznyefa alapjául is egy horvát népdal szolgált.

„Tisztelgünk a származásunk előtt…”

Anita és én is folyékonyan, anyanyelvi szinten beszélünk horvátul és nagyon fontosak is számunkra a gyökereink. Éppen ezért a Cseresznyefa című dalunk alapjául is egy horvát népdal szolgál. Sőt a dal utolsó harmadában át is váltunk horvát nyelvre, hogy ezzel is tisztelegjünk a származásunk és a felmenőink előtt. Azt hiszem, hogy mindaz az érték, amit magunkkal hoztunk és a vérünk által eleve bennünk van, visszaköszönnek a dalainkban. A közönségünk visszajelzése szerint igen és ez nekünk már elég visszaigazolás ahhoz, hogy idén is ugyanilyen lendülettel folytassuk a munkát” – tette hozzá Korfanti Feri, akinek szavaiból kisejlik, hogy a 2024-es évben is számíthatunk a párostól saját szerzeményekre.