Grasics Anita lett a Filtol zenekar énekesnője: Egy próba után lenyomtuk a live-ot, és maradtam!

Grasics Anita

– Egyre többször hallhatjuk a neved és hangod különböző televíziós műsorokban. Hogy csöppentél bele ebbe a világba?

– Még tavaly, március környékén, a karantén időszakában, Sihell Ferry felhívására jelentkeztem. Ebben arról volt szó, hogy énekeljék el vele a „Kell, hogy várj” c. dalt és majd valamilyen úton-módon ezt díjazni fogja! Hát innen indult az én kis pályafutásom. Felénekeltem, elküldtem és megnyertem! Azóta is hálás vagyok nekik és a közönségnek, mert egyre több pozitív visszajelzést kapok még a szakmabeliektől is. Ferryékre egy rossz szavam nem lehet! Vikivel, a feleségével hál’ Istennek mindent meg tudunk beszélni. Szépen egyengetik az utamat! Kapom tőlük a jobbnál jobb dalokat és lehetőségeket.

– A legújabb projekted, hogy már nem csak szólóban, hanem egy népszerű rock and roll csapattal is láthatunk-hallhatunk téged.

– A FILTOL zenekar vezetőjét, Dongót régóta ismerem. Egy régebbi zenekaromban dolgozott beugróként és már akkor is jó kapcsolat alakult ki közöttünk. Aztán én abbahagytam a szerepléseket, mert akkoriban született meg a kislányom és mi, a volt párommal Székesfehérváron laktunk. Amikor Sihell Ferry-vel elkezdtünk együtt dolgozni, felhívott telefonon és a gratulációja mellett egy jót beszélgettünk. Persze felidéztük a múltat is és szóba került, hogy milyen jó volt rock and rollt énekelni. Közben eltelt pár hónap és én azóta felköltöztem Pestre. Ő ismét megkeresett azzal az indokkal, hogy volna egy Online Stream és be tudnék-e ugrani a műsorukba, mert az énekesnőjük sajnos beteg és úgy néz ki, nem tudja vállalni a továbbiakat. Természetesen igent mondtam rá! Átküldte az anyagot, megtanultam, mivel nekik saját dalaik is voltak. Egy próba után lenyomtuk a live-ot, természetesen hatalmas sikerrel. Közben a FILTOL zenekar többi tagját is megismertem és jó kapcsolatba kerültem a fiúkkal. Semmi probléma nem volt a beilleszkedéssel. Úgy tudom, hogy akkor épp a zenekar több lányt is meghallgatott, de a koncert meggyőzte őket, hogy én maradjak velük!

– Nagyon sok képet láthatunk pároddal a közösségi oldalakon, aki szintén előadóművész. Mindent megbeszéltek szakmai téren is?

– Párom, Korfanti Ferenc színész, énekelget is. Mindig, mindenhova elkísér, nem gátol a munkámban, sőt… Természetesen megbeszéljük a dolgainkat, de mindenki a saját útját egyengeti, és ebben támogatjuk egymást! Talán azért van rólunk ennyi minden megosztva, mert mi szeretjük felvállalni egymást. Feri eléggé nyers természetű, de nagyszívű ember, míg én toleránsabb, mosolygósabb kategóriába tartozom. Ezért egészítjük mi ki egymást!