Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Hollywoodi filmekben, a legnagyobb sztárokkal játszik Beleznay Endre lánya

Beleznay Endre legendás alakja a hazai film- és színházi világnak, egy véletlen pedig úgy hozta, hogy huszonéves lánya, Bodza is belecsöppent ebbe a miliőbe. Aki elég szemfüles, az a legújabb hollywoodi óriásprodukciók jeleneteiben láthatja viszont a gyönyörű lányt.

Néhány évvel ezelőtt szembejött egy lehetőség: statisztákat kerestek egy készülő brit sorozathoz, amire Bodza jelentkezett” – mesélte magazinunknak Beleznay Endre, aki elárulta: lánya beleszeretett a statiszta munkába. „Ezután hollywoodi produkciók következtek, akkoriban még nem árulhattuk el, hogy milyen filmekről is van szó, de már elmondhatom: szerepel például a nagysikerű Dűne második részében is, ami nemrég került a mozikba. Jól kivehető egy sivatagi jelenetben: a főszereplő, Timothée Chalamet gyakorlatilag az ő arcába kiabál egy jelenetben, mondanom sem kell, imádta! Nekünk pedig teljesen más érzés volt úgy moziba menni, hogy: na, megyünk megnézni a gyereket a vásznon! Ez volt a Gran Turismónál is, amit egyébként sosem néztem volna meg” – ismerte el a büszke apuka. „Sok film forog részben Magyarországon, járt itt Angelina Jolie, Benedict Cumberbatch, Johnny Depp – mindegyikük filmjében statisztált a lányom. Lelkesen mesélte el például azt a kulisszatitkot, hogy Orlando Bloom mindig megváratta a stábot: későn jött a szettbe, ezért a Gran Turismo másik főszereplője, David Harbour siettette, folyton a nevét kiabálva, a jellegzetes hangsúlyát az épp szettben lévő szereplők jól emlékezetükbe vésték” – tette hozzá Beleznay Endre.


A rendezők is elégedettek Bodzával
De magyar filmekben is dolgozott már, például a Tündérkertben. A sorozat számomra óriási csalódás, de Bodza nagyon tetszik benne, szép közeli képeket mutatnak róla. A rendező felfigyelhetett a gesztusaira, mert bár tömegben áll, középpontba helyezte egy-egy mozzanatát látva. Bevallom, én is meglepődtem kicsit, hogy ilyen ügyes! A statisztákat általában vissza kell fogni, hogy ne produkálják magukat annyira, de ő valahogy természetesen hozza, amit kell” – ismerte el a színész, akit többnyire színpadi szerepekben láthatunk, de nem zárkózik el filmszerepektől sem. „Folynak a tárgyalások, de erről egyelőre többet nem árulhatok el.”
Bár látja, hogy lánya mennyire élvezi a statisztálást, nem gondolja, hogy nagyobb szerepekre vágyna, színpadra még annyira sem.
„Persze általam ismeri a színházi világot és sok színészt. Ott van például Náray-Kovács Zsombor, aki a fiamat alakítja a Feleség negyvennél kezdődik című darabban – amit én fordítottam, rendeztem, s játszom a főszerepét. Szóval Bodza épp statisztált egy magyar filmben, amikor összetalálkozott Zsomborral, majd este csalódottan „árulkodott”, hogy az „öccse” nem is köszönt neki, neveljem már meg!” – idézte fel a humoros szóváltást a színész.
Bodza tehetséges, de eddig nem vonzotta a színpadi világ, bár most hogy belecsöppent a filmipar kellős közepébe, akármi lehet. Sosem késő elkezdeni, ott van például a Jászai Joli – Jászai Mari unokahúga –, aki majd’ 80 évesen kapta az első filmszerepét.”