Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Hónapokra albérletbe kényszerültek – Csúnyán megjárták új házukkal Pintér Timiék - Sztárlimonádé

Hónapokra albérletbe kényszerültek – Csúnyán megjárták új házukkal Pintér Timiék

Az énekesnő nehéz és gondterhes időszakon van túl. Családjával ugyanis év elején új otthont vásároltak Debrecenben, ám a házzal komoly gondok adódtak, amikről ők is csak később szereztek tudomást. Bár úgy tűnik, sikerült megoldaniuk a problémákat, amíg nem rendeződnek a dolgok, kénytelenek albérletben lakni.

 

Pintér Timi és családja régóta szerettek volna új otthont vásárolni. Tavaly ősszel sikerült eladniuk korábbi házukat, így szorgosan keresni kezdtek egy másik ingatlant.

„Sürgetett minket az idő, mert összesen két hónapunk volt másik házat keresni és beköltözni. Rengeteg ingatlant megnéztünk, a keresésben pedig a gyermekkori barátnőm édesapja, Miki bácsi volt a segítségemre. Ő mindenhez ért, ezért sokszor szúrt ki olyan hibákat, amiket én nem láttam, de komoly problémáink adódtak volna belőlük a későbbiekben” – kezdi lapunknak a családanya, aki végül megtalálta az ideális otthont.

„Ide pont nem tudott velem jönni Miki bácsi, de nagyon megtetszett a ház nekem és a páromnak is. Tízéves, fiatal ház volt, és január közepén már tudtunk is volna költözni. Időközben azonban több probléma is felmerült.”

„Álmunkban sem mertünk arra gondolni, hogy így járunk”

Timiék először az ügyvédnél tudták meg, hogy a házat adósság terheli, ám sikerült a korábbi lakókkal megegyezni, miszerint kifizetik a tartozásokat, ezt az összeget pedig levonják a vételárból. Később azonban újabb bajjal kellet szembesülniük.

„Kiderült, hogy a fűtésrendszer hibás, sőt életveszélyes. Ott álltunk a leghidegebb hónapokban, gyerekekkel, hontalanul. Nem költözhettünk be az új házunkba, miközben a régit el kellett hagynunk. Nem volt más megoldás, albérletbe kellett mennünk, és azóta is itt lakunk. Szerencsére sikerül kialakítani egy szabályosan és jól működő fűtésrendszert, már folyamatban is van, de ez sok időbe és még több pénzbe kerül, amivel nem kalkuláltunk, nem is beszélve az albérleti díjról. Fogalmunk sincs, mikor költözhetünk majd be, de reméljük minél hamarabb. Közben persze kiderült, hogy akadnak egyéb esztétikai hibák is, amiket a szőnyeg vagy a szekrények eltakartak.”

Az énekesnő azért osztotta meg a történetüket lapunkkal, hogy másnak tanulságként szolgáljon.

„Álmunkban sem mertünk arra gondolni, hogy így járunk, hiszen én korábban foglalkoztam ingatlanokkal, és még segítségem is volt, bár lehet, hogy ezt a hibát Miki bácsi se látta volna. A mi példánk is jól mutatja, hogy mennyire körültekintőnek és óvatosnak kell lenni, ha házat szeretnénk vásárolni, mert rengeteg buktatója van, amiről a korábbi tulajdonosok nem tájékoztatnak. Mindenkinek azt tanácsolom, hogy mindent jól vizsgáljanak át mielőtt a vásárlás mellett döntenek” – hangsúlyozta Timi.