Kandász Andrea: Egyáltalán nem érdekel a korom!

Kandász Andi és lánya, Lolita híresen jó kapcsolatban állnak egymással. A tévés izgatottan várja, hogy 26 éves lányából mikor válik édesanya, hiszen Lolita kislánykora óta készül az anyaságra, és rajong a gyerekekért. Egyelőre éli a huszonévesek mindennapjait, de mihelyt megtalálja a neki megfelelő párt, készen áll a családalapításra.


– Hogyan fogadja el, hogy tényleg lassan nagymama is lehetne és bizony mindenki felett eljár az idő?
– Egyáltalán nem félek az öregedéstől, számomra a kor tényleg csak egy szám, mert valójában annyi vagy, amennyinek érzed magad! Azt mondják, hogy akit az Istenek szeretnek, örökre meghagyják gyereknek, ez szerencsére nálam is így van. Pont úgy élek most is, mint huszonévesen, a lányom már felnőtt, így tényleg újra azt tehetünk a férjemmel, amit csak szeretnénk. Egy kisbaba viszont nagyon hiányzik a családból, így azt már várom, hogy unokám szülessen. Mondtam is a lányomnak, hogy készüljön fel rá, hogy sokat lesz velünk a pici, viszem majd magammal mindenhová. (nevet)


– Mégis hogyan tartja magát formában, ilyen fiatalosan?
– Igyekszem arra figyelni, aminek örülhetek és nem arra, ami miatt kesereghetnék. Jól érzem magam belül, és ez látszik kívülről is. Egy a palesztin népgyógyászatban is használt gyógynövény receptúrának köszönhetően leadtam 23 kilót, így örömmel nézek a tükörbe, ami sok mindenre kihat. Nem kellett éheznem a kúra alatt, gyakorlatilag a szervezetem átállt egy egészen másfajta működésre. Kisebb adagoktól is jóllaktam, nem voltam ingerlékeny az ételmegvonás miatt, ráadásul most is hatszor eszem egy nap, igaz pici adagokat. A felesleg a derékról és a hasi területekről ment le –  és nem onnan, ahonnan mi nők nem szeretnénk. Az, hogy nincs rajtam súlyfelesleg nem csak esztétikai kérdés, hanem egészségügyi is, nem szenvedek se magas vérnyomástól, se cukorbetegségtől, amelyek az én korosztályomban gyakorta okoznak panaszokat. Persze ebben biztos a genetika is közrejátszik, de hiszek abban, hogy az életmódom miatt is vagyok ilyen egészséges. Arra is odafigyelek, hogy jól egyek, és sokat mozgok: futok és biciklizem.

– Sokat utazott és állandóan mozgásban volt a munkájának köszönhetően is. Most, a pandémia ideje alatt mivel töltődik fel?
– Próbálom ebből a helyzetből is a lehető legjobbat kihozni, és ezt is pozitívan szemlélni. Ha felnézek az égre és látok egy repülőt, néha elfog az érzés, hogy de jó lenne rajta lenni, de közben arra koncentrálok, hogy milyen jó itthon utazni. Reggel elindulunk, este jövünk haza. Körbetekerjük a Velencei-tavat, bringázunk a Balatonnál. Én Gárdonyban is pont ugyanolyan jól tudom érezni magam, mint Balin.