Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Katica gyermekkori álma: „Színésznő akartam lenni”

Katica nemcsak énekli a nagysikerű dalait, de bizony a szövegeket is ő írja, és ő a dalszerző is. A Tavaszi Zsongás című válogatáslemezünkre érzelmes számmal és egy jókedvű duettel is felkerült.

A lemezre kerülő dalom címe: Drága Édesapám” – árulta el a Sztár Limonádénak Katica. „Szinte minden szerettemhez írtam már dalt: a férjemnek, Balázsnak az esküvőnkre és előtte is; a kislányomnak; édesanyámnak búcsúdalt… Nemrég ünnepeltük édesapám születésnapját, és az egyik ajándékom az volt számára, hogy megírtam ezt a dalt, s egy házi videóklippel le is vetítettük neki az ünneplésen. Édesapám kemény, férfias ember, de még ő is meghatódott” – idézte fel mosolyogva az énekesnő.


„Mindig szerettem az irodalomórát, a költészetet”
Katica elárulta, a szövegírás előbb volt jelen az életében, mint az éneklés.
Már általános iskolában is írtam verseket és később a középiskolában is, többször indultam versíró versenyen. Mindig szerettem az irodalomórát, a költészetet. Minél több verset olvastam, annál jobban ráéreztem a rímfaragásra, a szótagszámokra, a ritmusra. Tulajdonképpen ebből jött aztán, hogy írhatnék dalszövegeket, amiket el is énekelek” – elevenítette fel Katica, majd elismerte:
A memorizálás már nem megy ilyen jól. Sajnos azzal mindig hadilábon álltam. Ha most egy régebbi számomat kéne előadnom, amit rég nem énekeltem, lehet, hogy felsülnék” – ismerte el nevetve. „Pedig színésznő akartam lenni gyerekkorom óta, de be kellett látnom, hogy nem az erősségem a hosszú-hosszú szövegkönyvek elsajátítása” – nevetett.


Új műsorral készülnek
A mindig energiával teli Katica nemcsak szövegíróként, dalszerzőként és énekesnőként jeleskedik: nemrég elkezdett egy műkörmös tanfolyamot, ráadásul Csibész Tóth Mikivel új műsorral is készülnek:
Folyton kitalálok magamnak új célokat, halmozom az új kihívásokat! Most épp gőzerővel dolgozunk egy duettműsoron Mikivel. Nagyon izgatott vagyok, rengeteg ötletünk van, de kissé nehéz tető alá hozni minden részletet. Mikivel egyébként már több duettünk született, a lemezre is felkerült egy, a „Hol van már”, de erről meséljen inkább Miki” – tette hozzá mosolyogva.