Kertész Iván négy éve komoly párkapcsolatban él

A Star Academy tehetségkutatóban 2016-ban megismert Kertész Iván a Sztárban Sztár leszek! műsor színpadán is bizonyította tehetségét legutóbb. Majka váratlan döntésének köszönhetően azonban kiesett a középdöntőből. Mindenkit meglepett a távozása.

 

A fiatal énekes zenei karrierje kis léptekben, de folyamatosan ível felfelé, mióta Hársházi Szabolcs dalszerző-producerrel és csapatával belekezdett saját dalok készítésébe. Egy szólóalbuma már megjelent, most dolgozik a második lemezén, valamint nemrégiben jelent meg egy új videoklipje is “Bármi is jön” címmel. Valószínűleg dobott volna egy kicsit az élő Sztárban Sztár leszek! műsorokba való bekerülés a fiatal énekes népszerűségén; de ha kitartó lesz, akkor a sok munka meg kell, hogy hozza számára a mostaninál is nagyobb ismertséget, népszerűséget. Iván a történtekről így nyilatkozott:

„A székcsere, azaz a továbbjutást jelentő szék átadása számomra egyáltalán nem volt meglepő. Sőt, még csak rossz érzést sem váltott ki belőlem. Sok olyan történés volt a forgatás alatt, amelyet a közönség nem láthatott. Először is a zsűri rendkívül pozitív hozzáállását emelném ki, amelyet a kommentek alapján a nézők másképp láttak. A mesterek engem személy szerint számos jó tanáccsal és építő jellegű kritikával láttak el. Amit az adásban nem észlelhettek a nézők, hogy a produkcióm alatt a technikai rendszer széthullott, ezáltal a dalom alatt nem hallottam a zenét sem, illetve a saját hangomat sem. Ez önhibámon kívül ugyan, de jelentősen rontotta a produkcióm összhatását. Mivel Majka 14 versenyzője közül én a hatodik fellépő voltam, nagy esély volt rá, hogy még felállhatok. Természetesen, amikor jelentkeztem, tudtam, hogy ez egy játék. A játékban vannak játékszabályok, amelyek betartásával egy óriási kalandban lehet részem. Én betartottam ezeket a szabályokat, játszottam, élveztem és büszkén távoztam onnan.”

Iván úgy fogalmazott, hogy a „Sztárban sztár leszek!” egy időutazás volt számára. Újra átélhette ugyanis azt, amit 2016-ban a Star Academyben, amikor karrierje kezdődött.

„A szerelemről elég ritkán ejtek szót”

Az utóbbi időben nem sok szabadideje van a fiatal énekesnek, aki a civil munkája mellett egyre több felkérésnek tesz eleget énekesként. Az idei színházi szezonban pedig egy budapesti társulat tagjaként is dolgozik.

„Az éneklés mellett a színház is mindig fontos helyet foglalt el a szívemben, még akkor is, ha tényleges tapasztalatom csak egészen kevés volt. Szerencsére az idei szezonban a színészi ambícióimat is kamatoztathatom, ugyanis már egy budapesti társulat tagjaként próbálom az Elisabeth musicalt. Furcsa megtapasztalni, mennyivel másabb egy két és fél órás darabot tánccal, nagy csapattal próbálni éjjel-nappal. Szabadidőm nem sok van, hiszen mindent a színháznak és a zenének áldozok” – mesélte a fiatal tehetség, aki a szerelmi életéről eddig sehol sem nyilatkozott nyilvánosan. Esetünkben azonban kivételt tett.

„A szerelemről elég ritkán ejtek szót, de természetesen engem sem került el. Éppen a napokban ünnepeltük a negyedik évfordulót a párommal. Négy év pontosan elegendő ahhoz, hogy az ember a szerelem minden szegmensét megtapasztalja. Egyszer fent, egyszer lent. Nagyon fent, nagyon lent. Magam részéről inkább racionálisan szeretem megközelíteni ezt a kérdést. Egészen fiatalon, talán már 18 évesen is éreztem, hogy jó volna tartozni valakihez. Ezt most is így gondolom, és talán ez a szerelem lényege. Ez tulajdonképpen értelmet ad az életnek, van ki miatt hazaérni, van kit támogatni és van, aki támogat. Nekem ezek a legfontosabbak. Arról nem is beszélve, hogy sok esetben művészileg is ihletet ad.”