Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Könyve és új válogatásalbuma jelent meg Sláger Tibónak – „Egy regény az életem, egy csodálatos utazás, amit most könyv formájában is sikerül megismertetni az emberekkel”

Még csak július van, de nagyon sok minden történt Sláger Tibó háza táján. Nemrég megjelent a könyve, most pedig immár az ötödik válogatásalbummal kedveskedik a rajongóinak. A dalszerző a Sztár Limonádénak mesélt a könyv megszületésének történetéről, arról, hogy mit jelent számára az új mérföldkő, amihez érkezett, illetve abba is beavatta lapunkat, milyen új – remélhetőleg slágerekkel – készült lemezére mindenkinek, aki követi a munkásságát.

– Nemrég örömmel mesélted lapunknak, hogy megjelent a könyved, ami a „Barátom, Sláger Tibó” címet kapta. Ennek a „születéséig” menjünk vissza. Hogyan merült fel egyáltalán a könyv ötlete?
– Felkeresett egy régi zenész cimborám, barátom, Kovács Arnold azzal az őrült ötlettel, hogy ő írna rólam egy könyvet. Bevallom, egy kissé meglepett a dolog, mert nekem ilyenben még nem volt részem. Fogalmam sem volt arról, hogy működik ez a műfaj, halvány lila gőzöm sem volt semmiről, aztán mint kiderült, neki sem – kezdte mosolyogva az énekes-dalszerző. – Ő mint kezdő író engem választott, hogy kipróbálja szerzői vénáját, elhatározta, hogy ő is maradandó művet szeretne hagyni az utókornak, egyrészt mert mindig is szeretett volna ezzel foglalkozni komolyabb szinten, másrészt ismerve az én fordulatos, sikerekkel, kisebb kudarcokkal a három sztrókommal, hazai és nemzetközi szereplésekkel, elismerésekkel, relikviákkal gazdag életem is motiválta abban, hogy megszülessen benne az elhatározás. Szóval így indult a mi kis közös történetünk.

– Mi volt az első reakciód a felkérésre? Sokat gondolkodtál?
– Egy kis morfondírozás után végül igent mondtam neki, mert eléggé őrültségnek tűnt és ez inspirált, hisz eddig jól megtervezett racionális dolgokkal foglalkoztam, és most itt van ez a teljesen ismeretlen pálya, és én kihívásnak éreztem. Szeretném előre jelezni, ez nem életrajzi könyv, egyszerű sztorizgatás, könnyed szórakoztató alkotás, megszólalnak a kortárs, mélyen tisztelt, sikeres kollégák, valamint az olvasó megismerheti mélyebb formában, hogy ki is az a Sláger Tibó. Megállapodtunk, hogy nem várunk különösebb anyagi hasznot. Mi csak belevágtunk valamibe, amit jó dolognak tartunk, vállalva ennek a pozitív és negatív hozadékait.


Egyedi technikával és formabontó stílusban készült a könyve

– Mesélj a munka folyamatáról. Egy könyv megírása, egyáltalán a témák feldolgozása is sok időt vesz igénybe. Nálatok ez hogyan zajlott?
– Teljesen rendhagyó módon készült, ugyanis több szálon futnak az események egymástól időben és térben teljesen függetlenül. Arni barátom így kérte és én tiszteletben tartottam. Azt mondta, te csak mesélj, mesélj, én pedig jegyzetelni fogok, minden egyes sztori a végén megfelelő helyre fog kerülni, ígérem. Egyedi technikával, formabontó stílusban készült, de el kell mondanom, hogy a beszélgetéseink minden pillanatát élveztem, és remélem az olvasó is átérzi a hangulatát. Nem tudok, és nem is szeretnék hazudni, aki engem ismer, pontosan tudja, hogy őszintén magamat adva kalandoztunk történetről történetre. Gazdagon kerültek színes fotók is bele.

– Volt számodra olyan fontos téma, amit mindenképpen szerettél volna megosztani a jövőbeli olvasókkal?
– Közel 40 éve vagyok a zenei pályán, több mint 300 dalt írtam, és ebből több tucat sláger lett. Több arany- és több platinalemez büszke tulajdonosa vagyok, ezen kívül egy díszpolgári oklevéllel is megajándékozott az élet, volt szerencsém a kicsi településektől a nagyvárosokig koptatni színpadi deszkákat, tehát egy regény az életem, egy csodálatos utazás, amit most könyv formájában is sikerül megismertetni az emberekkel. Mit is kívánhatna többet egy magamfajta vidéki srác. Boldog vagyok, vagy valami hasonlót érzek.

– Több kollégád, barátod, ismerősöd is „megszólal” a könyvben. Hogyan fogadták a felkérést?
– Nagyon felemelő érzés erről beszélni, hiszen a magyar könnyűzene jeles képviselői, és szeretteim, a családom tagjai is megosztják velem kapcsolatos élményeiket, együtt is és egyedül is fantasztikus emberek, rendkívül szerencsés fickónak érzem magam, hogy velük, köztük élhetek.

– Mikor került nyomdába a könyv és mióta kapható? Vannak-e már visszajelzések, tetszik-e a rajongóidnak és az olvasóknak?
– A napokban kerül az üzletek és a könyvesboltok polcaira. Már nagyon vártuk, és legszebb reményeim megvalósulása lesz, ha elnyeri a kedves olvasók tetszését. Néhány rajongóm, akinek sikerült már beszereznie, nagy örömmel tudatta velem, hogy neki már megvan, és szenzációs élménnyel gazdagodtak. Nagyon jó érzés tudni, hogy így fogadták a közvetlen ismerőseink, sajnos még nincsenek információink a nagyközönség reakcióiról, de talán ehhez még nem is telt el annyi idő.


„El kell fogadnunk, hogy egy korszak lezárult”

– Legutóbb arról is említést tettél, hogy új lemezzel készülsz. Ez pedig a Sztár Limonádé legújabb lapszámának mellékleteként jut el az olvasókhoz, a rajongóidhoz, mindenkihez, aki szereti a dalaidat, a munkádat. Mi a címe és milyen dalok hallhatóak rajta?
– Életem egy ismét nagy élménye, hisze az új, sorrendben az ötödik Best Of Lemezem megjelenése, amire szintén nagyon büszke vagyok és 17 remek dalt tartalmaz. „Péntek 13” címet viseli, két vadonatúj dal és 15 méltán híres, válogatott sláger található a korongon. Nagyon örülök, hogy sikerült még egy utolsó, hagyományos lemezzel kijönni az idén. Egy kicsit nosztalgikus hangulatot ébreszt az emberekben, hiszen egy tucat jól ismert sláger is helyet kapott a „Péntek 13 ” korongon. El kell fogadnunk, hogy egy korszak lezárult.

– Miről szólnak az új dalok?
– Az örök témáról, a szerelemről szólnak, egy kicsit pikáns formában a „Nekem nem csak szexre kellesz, szeretlek szeretlek” és a másik „Ha sírsz én is sírok, ha nevetsz, nevetek én is.” Remek, dallamos, ritmusos, dinamikus dalok, amit sokszor fog majd hallani tőlem a kedves közönség élőben is, a tévéfelvételeken szintén szerepelni fognak, hogy ismerje meg a nagyközönség is a legújabb munkáimat.

– Milyen terveid vannak még a 2024-es évre, bár emeljük ki, hogy még csak júliusnál tartunk, de így is sok mindent megvalósítottál már.
– Az idei évem nagyon jól alakult, a tervek eddig ötvenszázalékosan megvalósultak, hiszen van már egy rólam megjelent könyv „BARÁTOM, SLÁGER TIBÓ „címmel, aztán itt a lemez „Péntek 13” kitűnő dalokkal. Augusztus 4-re tűztük ki a televíziós műsorom, a Zenebona Sláger Tibóval és barátaival forgatását, ami Vácon, a Művelődési központban fog zajlani. Szerencsére a 2024-es évem is rengeteg bulit, élő fellépést hozott, ezért országszerte több alkalom is adódik a találkozásra a nagyérdemű közönséggel.

– Hogyan telik a nyarad? Sok fellépésen találkozhatnak veled a rajongóid?
– A sok fellépés között azért mindig szoktunk egy kis időt szakítani 4 napos nyaralásra az Adrián, vagy örömmel látogatjuk a horvát és az olasz strandokat. Egy kis pihenésre, ellazulásra szükség van. Ezt általában hét közben tehetjük csak meg, hiszen hétvégente ismét a munkáé a főszerep. Még egyelőre nem tudjuk, hogyan alakul konkrétan a nyár, de bízunk abban a feleségemmel, hogy sikerül eljutnunk néhány napra a kedvenc adriai helyekre.