Közös éttermet nyit Németh Kristóf és felesége

A 46 éves színész, színházigazgató életében egy teljesen új szakasz kezdődött, amióta az RTL Klub A Konyhafőnök VIP legújabb évadában versenyez. Nagyobbik fia miatt már jó ideje megtanult néhány fogást elkészíteni, a műsornak köszönhetően viszont a gasztronómia eddig számára ismeretlen világa nyílt meg előtte, amit azóta is lelkesen gyakorol otthon. Hamarosan pedig régi nagy álmát is valóra váltja: feleségével saját családi éttermet nyitnak Szentendrén.

 

A színész közel két hónapot tudatosan készült a versenyre.

„Én gyerekkorom óta vegetáriánus vagyok, ezért sokáig nem voltam igazán gyakorlott szakács. Ez akkor változott meg, amikor elváltam és a fiammal, Lócival ketten maradtunk. Muszáj volt néhány olyan egyszerű ételt, mint például a húsleves, rántotthús, palacsinta, spagetti megtanulnom, de ennél tovább nem terjedt a tudásom, ezért miután felkértek a műsorba, a feleségem egyik séf barátjához, Lalihoz mentem el tanulni. Ő mindenre felkészített, amiért nagyon hálás vagyok, nagy hasznát vettem” – kezdi lapunknak Németh Kristóf, akinek a Konyhafőnök VIP-ban leginkább az idő okozott nehézséget.

„Azt hittem tudom, hogy mire számíthatok, de így is értek meglepetések”

„Számítottam rá, hogy ezzel lesz a legnagyobb problémám, és így is lett. A különböző alapanyagok feldolgozása, elkészítése nekem nem okozott gondot, mert a műsor nagy rajongójaként előre felkészültem ezekre. Azt hittem tudom, hogy mire számíthatok, de így is értek meglepetések. A legelső akkor, amikor belépett a konyhába régi jó barátom, Csonka Bandi. Már akkor sejtettem, hogy a forgatás nagyon jó hangulatban fog nekünk telni. Persze voltak izzasztó, kemény feladatok is, de nagyon hálás vagyok, amiért két Michelin-csillagos séftől tanulhattam. Nagyon sokat fejlődtem, olyan technikákat, recepteket, fortélyokat lestem el, amiket itthon is használok. A verseny vége óta beköltöztem a konyhába, én főzök most már a családra. A kedvencünk a házi tésztából készült ételek.”

 

A Keresztanyu sztárját annyira magával ragadta a gasztronómia világa, hogy elérkezettnek látta az időt arra, hogy megvalósítsa régi álmát.

„Ha minden jól alakul, tavasszal végre megnyithatjuk Zitával az első közös családi éttermünket Szentendrén. Alapvetően magyaros kedvenceket készítünk majd, teljesen újragondolva. Rengeteg ötletem van, a feleségem vendéglátós tapasztalatával pedig segít nekem abban, hogy ezekből mit és miként érdemes megvalósítani. Úgy tervezzük, hogy mindketten séfkabátba bújunk időnként mindaddig, amíg nem bővül a családunk, mert nem titok, hogy a közeljövőben szeretnénk még egy gyereket” – meséli a családapa, aki különleges programokkal és estekkel is készül leendő étterme vendégeinek.

„Mindig is élveztem és kerestem a kihívásokat”

„Szeretném megtalálni az egyensúlyt a színpad és a séfkabát között, és akár összehozni a kettőt. Néhány hónapja Orosz Gyuri barátommal együtt a stand up is belépett az életembe, és nem kizárt, hogy két fogás elkészítése között olykor mikrofont ragadok majd néhány poén erejére. Mindig is élveztem és kerestem a kihívásokat, új lehetőségeket az életben, és nagyon élvezem, hogy most két olyan dolgot is kipróbálhatok, amit eddig még nem” – tette hozzá.