Luigi: Lebénult a fél arcom

Az énekes nagyon nehéz időszakon van túl. Márciusban egy élő videója közben lebénult a fél arca. Annyira megijedt, hogy azonnal a kórházba sietett. Először stroke-ra gyanakodtak az orvosok, de a vizsgálatok után kiderült, hogy Luiginak egy vírus támadta meg az arcidegeit. Hosszú hetekig tartott, mire felépült, kezelésekre kellett járnia, emiatt volt olyan fellépése, amit le kellett mondania.

 

Luiginak minden előjel nélkül az egyik élő videója közben zsibbadt le az arcának jobb oldala.

„A karantén alatt sokszor élőztem a Facebook-odalamon, ahol énekeltem és beszélgettem a rajongóimmal, így próbáltam velük tartani a kapcsolatot. Márciusban az egyik ilyen élőzés alatt, éneklés közben egyszer csak azt éreztem, hogy lezsibbadtak az ajkaim, majd fokozatosan lebénult a fél arcom egészen a szememig. Nagyon megijedtem, alig bírtam befejezni a dalt, gyorsan abba is hagytam a videózást – kezdte a Sztár Limonádénak az énekes. – Több zenésztársam is látta a videót, és azonnal hívtak, mert ők is látták, hogy valami gond van. A Cairóból Skinti Csaba felesége, Darvas Emese mondta, hogy ő is volt hasonló helyetben. A tanácsára elkezdtem rengeteg folyadékot inni, bevettem egy vérnyomáscsökkentőt és indultam a kórházba. Mire odaértem, már a szám teljesen félre volt csúszva.”

Az orvosok azonnal megvizsgálták Luigit. Kiderült, hogy nem stroke-ja van, hanem arcideggyulladása, amit egy vírus okozott.

„Naponta két csomag rágóval tornáztattam az arcomat”

Az énekesre hosszú heteken át tartó lábadozás várt. Először szteroidos gyógyszereket kellett szednie, majd galvánkezelést kapott, ami elektromos rezgéseket jutatott a lebénult arcidegeibe.

„Nagyon féltem, mert az orvosok azt mondták, hogy van, akinél nem tudják az eredeti állapotába visszahozni az arcot. El sem tudtam képzelni mi lesz így velem, hiszen én abból élek, hogy énekelek, amihez muszáj a számat használni. Az első hetekben a szememet is csak a kezem segítségével tudtam lecsukni. Szégyelltem, hogy ilyen problémám van, le kellett mondanom néhány koncertet, nem mertem az utcára kimenni, és csak a legközelebbi barátoknak mondtam el, mi van velem. Igyekeztem mindent megtenni, hogy teljesen felépüljek. Naponta két csomag rágóval tornáztattam az arcomat és plusz gyakorlatokat is csináltam. Szerencsére sikerült teljesen felépülnöm, nem maradt semmilyen utóhatás. Az orvosok szerint ez annak köszönhető, hogy azonnal bementem a kórházba és minden utasítást betartottam” – mesélte Luigi.

Újult erővel vetette bele magát a koncertezésbe

„Vendéglátóhelyek teraszain tartok zenés esteket, ahol mindig teltház van, de már néhány nagyobb rendezvényre, fesztiválra is vannak megkereséseim. Felhagytam a zöldség-gyümölcs szállítással, hogy újra csak a zenével tudjak foglalkozni. Megjelent az új dalom, ami felkerült az Aranylemezre, és őszig még 3-4 saját szerzeménnyel szeretnék kijönni. Sláger Tibóval is lett egy közös dalunk, amihez augusztusban forgatjuk majd a klipet Tokaj mellett, Tarcalon. Igyekszem most minden lehetőséget kihasználni, mert félek, hogy ősztől a járvány miatt megint minden megszűnik. Erre az eshetőségre is igyekszem felkészülni, most egy saját vállalkozást tervezek, ahol szintén zöldség és gyümölcs szállítással foglalkoznék, de magasabb szinten, mint a tavaszi munkahelyemen” – tette hozzá.