Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Madár Vera: Édesapám halála óta nem ugyanolyan a karácsony

A színésznőnek csodálatos emlékei vannak az ünnepekről. Gyerekkorában igazi idilli karácsonyokat töltöttek együtt, ám tíz évvel ezelőtt, édesapja halála után minden megváltozott. Vera azóta is sokat készül erre az időszakra, de már teljesen másként töltik a szeretet ünnepét.

Madár Vera egyik kedvenc időszaka a karácsony. Amióta az eszét tudja, egész évben erre az ünnepre készül. Gyerekkorából rengeteg szép emléke van, melyeket lapunkkal is megosztott.
„Az én gyerekkoromban ilyenkor még volt rengeteg hó. Építettünk hóembert, majd bent folytattuk a készülődést. Összegyűlt ilyenkor az egész család a nagy-, és dédszüleimmel, nagybátyámékkal együtt. Jöttünk-mentünk mind a három nap. Én már akkor is imádtam szerepelni. Kicsiként mindig énekes, verses műsorral készültem a rokonoknak. Ezután következett a vacsora, amit napokon keresztül készítettünk. Volt halászlé, rántott vagy sült hal, saláták, töltött pulyka és rengeteg sütemény” – mesélte a színésznő, aki gyerekként egész évben gyűjtötte a pénzt, hogy a közeli ajándékboltban valami meglepetést tudjon venni szüleinek.
„A vacsora után következett az ajándékozás. Szólt a csengő, közben karácsonyi dalokat énekeltünk, majd elkezdődött a csomagok kibontása. Sokszor még az éjféli misére is elmentünk a nagymamámmal. Tényleg nagyon idilli volt minden.”

„Ilyenkor a családdal elutazunk egy hotelbe”
Vera és családja ma már teljesen másként tölti a szeretet ünnepét. Tíz évvel ezelőtt vesztette el imádott édesapját, ami után sok minden megváltozott.
„Felnőttként is hasonlóan teltek az ünnepek. Fát díszítettünk, amit aztán kiültettünk. Aztán ugyanúgy összegyűltünk, finomat ettünk, megleptük egymást valami személyes aprósággal, majd társasjátékoztunk. Édesapám halála óta viszont már nem ugyanolyan a karácsony, megváltoztak a szokásaink. Azóta ilyenkor a családdal elutazunk egy hotelbe, és ott ünnepelünk együtt. A Covid-időszak alatt ezt sajnos nem tudtuk megvalósítani, maradt az itthoni ünneplés. Anyukám főzött, én is rendeltem néhány ételt, majd együtt vacsoráztunk, de kizárólag csak azután, hogy mindenkit leteszteltünk” – mondta Vera, aki nem tudja még, hogy idén miként alakul a karácsonyuk.
„Nem tudjuk még, hogy idén elutazunk-e. Az biztos, hogy előtte feldíszítjük a házat és felállítjuk a műfenyőnket, aztán a többit meglátjuk. Én 25-én egy szállodában lépek majd fel, és azt a tervem, hogy Richárd és az édesanyám is elkísér majd, lehet, hogy ott töltünk még utána egy-két éjszakát. Meglátjuk még hogyan alakul, a lényeg, hogy együtt legyen a család.”