Majsai Gábor: Az elején még élveztem is a kényszerpihenőt, de már kezd sok lenni

Majsai Gábornak az elmúlt egy évben közel 80 fellépése maradt el. Az énekesnek nagyon hiányzik a színpad, a felszabadult idejét azonban igyekszik hasznosan eltölteni. Ő főz a családra, és kihasználja az időt nagyobbik fiával, aki a pandémia miatt nem utazgat külföldre.

Majsai Gábor amióta az eszét tudja, a zenével foglalkozik, ezért számára is új helyzetet teremtett a járvány.

„Szinte nem volt olyan hétvégém, hogy ne koncertezzek valahol. Egy éve azonban minden megszűnt, 80 fellépésemet mondták le a vírus miatt. Az elején még élveztem is a kényszerpihenőt, de már kezd sok lenni, szeretnék újra színpadon állni” – kezdte lapunknak a zenész, aki ennek ellenére igyekszik hasznosan eltölteni az idejét.

„Most van bőven időm gyakorolni és dalokat írni. Elkészült nemrég egy új szerzeményem, aminek már csak a keverése folyik, hamarosan a közönség is hallhatja majd. Néhány online koncerten is volt szerencsém zenélni, amit igazán élveztem, mert kicsit újra zenésznek érezhettem magam. A közönség személyes jelenléte persze nagyon hiányzott. Emellett én főzök a családra, ezzel is jól elfoglalom magam. Fiatalként sokat dolgoztam külföldön, ott kezdtem el a konyhában tevékenykedni. Eleinte csak egyszerű ételeket készítettem, de mostanra a különlegesebb fogásokkal is megbirkózom, egyik kedvencem a francia konyha. A járvány alatt – mondhatni – még profibbá váltam, ez lett az új szenvedélyem.”

Majsai pozitív dolgot is talált ebben a nehéz helyzetben: többet tud együtt lenni a fiaival.

„A kisebbik szintén zenész, jelenleg a zeneművészeti egyetem hallgatója. Most ott is online oktatás zajlik (május elején készült az interjú – a szerk.), úgyhogy többnyire itthonról tanul. Nagyobbik fiam a munkája miatt sokat utazik külföldre, néha veszélyes tájakon is megfordul, a járvány miatt azonban most itthon van, és hetente többször meglátogat minket. Ebben a helyzetben tehát nem kell érte aggódnom, biztonságban tudhatom itthon, ami jó érzés” – tette hozzá Gábor lapunknak.