Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Nem bírnak rosszakarói Napsugár Annával

A 48 esztendős siket és mozgássérült előadóművész amellett, hogy megteremtette a jeltáncot, szakvizsgázott plus size modell, fotóriporter, ruhatervező, masszőr, amatőr színész, versíró, valamint már 24 éve a MEOSZ adminisztrátora. Anna 30 éves kora óta siketként éli életét, ráadásul előbb-utóbb a hangját is el fogja veszíteni a Sclerosis Multiplex folyományaként, addig azonban csak énekelni akar, és gyarapítani az arany- és platinalemez kollekcióját.

Számomra nagy megtiszteltetés a Tavaszi Zsongás hanglemezre kerülni – ilyenkor érzem, hogy nem volt hiábavaló a sok eddigi küzdelem. 35 éve vagyok a pályán, azóta építem ezt a művészeti ágat. Rengeteg hátrány ért siketségem, mozgássérültségem, látássérültségem és áttétes rákom miatt. Van pár rossz akaróm, akik a kezdetek óta mindent elkövetnek, hogy ellehetetlenítsék zenei munkásságomat, de ennek ellenére sem adtam fel. A családom, édesanyám és a testvéreim, a szeretteim, barátaim és a menedzserem Berghoff Melinda minden elkövetnek, hogy minél szélesebb körben arathassunk sikereket” – kezdte a siket énekesnő, aki fellépésein jeltánccal is elkápráztatja a közönséget.
A Jeltánc egy olyan műfaj, amiben a popvilágot művészeti tánc- és kontaktelemekkel, valamint jelnyelvi szavakkal hangképekké alakítom át. Egyfajta vizuális kotta, amellyel közel kerülhetünk nemcsak a siketek, hanem az épp emberek szívéhez, lelkéhez is. Pontosabban a dal irodalmi költészetének eltáncolása, mozdulat nyelven” – fejtette ki Anna.

Régi álma Radics Márk

Mielőtt sikeres énekesnővé vált, Napsugár Anna hosszú éveken át gigasztárok mellett lépett fel jeltáncával. Egy R-GO koncert aztán mindent megváltoztatott.
A hatalmas inspirációs erőt Dj Dominique-tól kaptam, ő volt a legelső sztár, aki felkarolt, hogy rendezvényein jeltánccal kísérjem az általa játszott dalokat. Ezt követően egy R-GO koncertet jeleltem át, ez adott egy akkora löketet, hogy tudtam: én énekelni szeretném a megírt dalaimat és megmutatni a világunknak, hogy a fiatalok az én dalaimra is táncolhassanak ilyen őrülettel” – mesélte az énekesnő, aki lapunk olvasói számára elárulta, hogy kivel duettezne legszívesebben.
Nagyon régi álmom Radics Márkkal közösen elénekelni, egy vad, szerelmes dalt, valamint Miklósa Erikával, vagy Pintér Bélával szívesen elénekelném a Halleluja című zenémet” – mondta az énekesnő, aki a jövőbeli terveiről is szót ejtett:
Dr. Komáromi Pistivel elkészítettük a Miért fáj a szív című dalt, amire idén a klipet is szeretnénk leforgatni.”