Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Nógrád vármegyéből a Francia Riviéráig – Imádják a Latte Maffiato zenéjét a franciák és az olaszok

Monte-Carlóban és Fossanóban is fellép a Latte Maffiato az idei, többállomásos olasz-francia turnéjuk alkalmával. Emellett egy rendkívül szimpatikus és mindemellett izgalmas projektbe is belevágtak: Párkereső-Kabaré címmel vacsoraesteket szerveznek, így segítenek rajongóiknak párra lelni.

A Nógrád vérmegyei Balassagyarmatról egészen a Francia Riviéráig jutott a ’70-es évek európai slágereivel hódító zenekar, a Latte Maffiato. A zenekar koncertjeik alatt egy igencsak szenvedélyes és vérpezsdítő korszakot idéz meg, tökéletesen hozzák a korra jellemző jazz, bossa-nova, chanson hangzást és életérzést. A francia és olasz slágerekkel koncertező alakulat idén is turnéra indul a Beleár- és a Tirrén-tenger mentén. A zenekar alapítója, Ember Péter volt a beszélgetőpartnerünk.

„Eszméletlen érzés a Francia Riviérán, naplementében zenélni”

Van egy olaszországi úriember, Pepe, aki meghívott minket Olaszországba, s ezután már mi szerveztünk magunknak fellépést Franciaországba. Ezt követően mind az olaszok, mind a franciák visszahívtak minket, négycsillagos hotelekbe járunk fellépni. Idén nyáron is megyünk, lesz koncertünk a Francia Riviérán, többek között Mentonban és Monte Carlóban, valamint Olaszországban, Fossanóban és a Komani-tó mellett is. Már bevált recept, hogy július végén kerítünk sort erre a turnéra, ilyenkor nem csupán fellépünk, de kikapcsolódunk is. Mi amúgy is nagyon sok régi olasz, francia és brazil dalt dolgozunk fel, mindezt tesszük úgy, hogy a ’70-es évek varázsát nem hagyjuk veszni. Sajnos már a mostani kor elfeledte ezeket a gigaslágereket, ezért is fordulhat elő az, hogy francia és olasz területeken magyar zenekarral nosztalgiázik a nép országuk letűnt korszakának zenéire. Ha tengerparton játszunk, általában vacsoraesteken. Ilyenkor, ha már mindenki jóllakott, táncikálnak, jól érzik magukat. Amikor szállodákban lépünk fel, másfél órás privát koncertet adunk egy rendkívül zárt közönségnek” – kezdte a zenekarvezető.

„Ha egy forint nem járna érte, akkor is csinálnánk”

Egyszerűen imádunk zenélni, teljes vállszélességgel éljük a Latte Maffiato-életérzést. Külön öröm, hogy a közönség is velünk van, szeretik, amit csinálunk, bárhol is lépünk fel. Viszont mi akkor is csinálnánk, ha a kutyát nem érdekelné. Mi nagyon szeretünk zenélni, imádjuk ezt a zenei korszakot és a zenekarunkat. Ha egy forint nem járna érte, akkor is csinálnánk, így viszont csak még boldogabbak vagyunk, hogy fizetséget kapunk azért, amit szenvedéllyel és hatalmas szeretettel csinálunk. Úgy gondolom, ez érződik a zenekar mentalitásán is, hogy mindenki szívvel-lélekkel teszi bele magát. Számunkra kikapcsolódás, amikor közösen játszunk, alkotunk” – mondta a Latte Maffiato zenekar feje, aki több – a zenekart körüllengő – titokról is fellebentette a fátylat.
Renáta, a zenekar énekesnője a feleségem is, a zenélés családi vállalkozás számunkra. Úgy alakultunk zenekarrá, hogy mindannyian ugyanabba a művésztársaságba jártunk, Balassagyarmaton. Voltunk ott zenészek, képzőművészek, festők, grafikusok, zenetanárok. Már jóval később, elmentünk Horvátországba nyaralni és hát szenvedélyes zenészek lévén, nekiálltunk kalapozni. Ezt követően nem folytattuk a zenekarosdit, majd rá pár évre újra összehozott minket a sors és megalapítottuk a Latte Maffiatót. Ezt a rendkívül kreatív nevet a feleségem és a kongásunk, Telek Zoli találták ki. A Parole, parole a szerelmem Reni kedvenc dala – ezt mindig játsszuk. A közönség is nagyon szereti, ahogy az Un homme et une femme filmzenéjét is. Ezek mellett elmaradhatatlan a Bella Ciao és a Lasciatemi Cantare örökzöldek sem maradhatnak ki a koncert-repertoárunkból” – mesélte az ötvenéves zenész.

Művészet a szerelem

A zenekar naptára teli, ők mégis igyekeznek eleget tenni minden további felkérésnek. A Latte Maffiato tagjai annyira elhivatottak a zenéjük és a közönség irányába, hogy századeleji hangulatot idézve randevú-showt is tartanak.
Vannak filmzenei koncertjeink, amikor is kivetítőn megy a film mögöttünk, mi pedig a zenei aláfestést szolgáltatjuk hozzá – ezek általában kastélyokban történnek. Emellett még felújítottuk a kabaréműsorunkat, amelyben a tánc, a zene és a nevetés vitte a prímet idáig, mostantól viszont a közönség fogja, hiszen teljesen átalakítottuk a műsorunkat és egy párkereső műsort csináltunk belőle, aminek Párkereső-Kabaré a címe. Egy komplett vacsorás estet képzeljen el az olvasó, amely során párokat próbálunk összeboronálni, mindezt századeleji hangulatban tesszük. Több ember is általunk kezdett el randizni, nagyon kíváncsiak vagyunk, lesz-e Latte Maffiatós szerelem.”

Megelevenedett a mozifilm

Ember Péter bevallotta, jobban szeret Monte-Carlo lemenő napjának zenélni, mint a balassagyarmatinak – valljuk be, ezért senki nem ítéli el.
Mindenhol jó játszani, itthon és a napsütötte tájakon egyaránt, de ha választanom kell, nem a hazám mellett tenném le a voksom. Valami eszméletlen érzés a Francia Riviérán, naplementében zenélni. Mintha egy mozifilmben lennénk. Magyarország mindezek ellenére örökké a hazánk marad, szeretünk a hazai közönségünknek játszani, és az a visszajelzés, hogy ők is meg vannak elégedve velünk” – fejtette ki a zenész.