Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Norbi: Folyamatosan képzem magam

Norbi gyermekkora óta a zene megszállottja. Először gitáron, majd furulyán tanult, végül a billentyűs hangszerek világában talált magának otthont. Dalai szövegeit ő maga írja, nincs ez másképp a Sztár Limonádé válogatáslemezén helyet kapó Repülj galamb című dallal sem.

A fiatal énekes példaképként tekint Tillinger Attilára és Skinti Csabára. A zene már egészen kisgyermek korában a bűvkörébe csábította Norbit.
„Zenével gyerekkorom óta foglalkozom, gitáron és furulyán kezdtem tanulni még az általános iskolában, de aztán végül a billentyűs hangszerek, azon belül a zongora, szintetizátor és tangóharmonika lettek a kedvenceim. Azóta elvégeztem a tiszavasvári Hankó László Zeneiskola oktatási rendszerén belül az alapfokú, hat éves alapképzést zongorából illetve szolfézs és zeneelméletből is” – mondta Norbi, aki úgy véli, az alázat és a kitartás megtérült.
Rengeteget dolgozik saját dalain, az otthoni stúdiójában, ahol a szövegeket és a dallamokat is ő szerzi. Nem titkolt célja, hogy idén megjelenjen első szólóalbuma, melyen tíz szenzációs saját dal lesz hallható Norbitól.
„Folyamatosan képzem magam autodidakta módon, saját dalokat írok, saját home-build hangstúdióban dolgozom és a dalaim szövegeit is általában én írom. Folyamatos gyakorlással, rengeteg munkával és anyagi ráfordítással illetve ami nagyon fontos, alázattal és kitartással jutottam el idáig, ahol most jelenleg tartok. Szeretnék minél több rendezvényen, város -és falunapokon részt venni a jövőben” – mesélte lapunknak az énekes.
“Mindig is felnéztem a színpadon lévő énekesekre”
Elmondása szerint kollégáival nagyon jó, tiszteleten alapuló viszonyban áll, legtöbbjükre példaképként tekint. Örömmel tölti el, ha a nagyok figyelik munkásságát, esetleg tanáccsal látják el őt.
„Tilinger Attila, a Házibuli Attilával című televíziós műsor házigazdája, akivel másfél évtizedes ismeretség köt össze is mindig megmondja a frankót és tanácsokkal is ellát engem. A másik ember Skinti Csaba, a Cairo együttes frontembere, akivel szintén nagyon jó barátságban vagyok és vele is nagyon jól el szoktunk beszélgetni, természetesen a szakmázás sem maradhat el egy-egy beszélgetés alkalmával” – mondta az énekes, aki már gyerekkorában eldöntötte, hogy szórakoztatni akar.
„Mindig is felnéztem a színpadon lévő énekesekre, amikor elmentünk egy koncertre gyerekkoromban akkor döntöttem el, hogy egyszer én is a világot jelentő deszkákon fogok állni és együtt fogok a közönséggel énekelni. Szerettem volna, hogy minél szélesebb körben megismerjenek, a munkásságom, a dalaimat” – mesélte lelkendezve Norbi.