Onyutha Judit: Még szerencse, hogy időben észbe kaptam!

Onyutha Judit pár éve visszavonult a nyilvánosság elől, a veszteségek sem kerülték el. A mosolygós időjós az utóbbi időben nagyon elengedte magát, de most 15 kilótól szabadult meg. Judit azt is elárulta, milyen hivatásnak szentelte életét az elmúlt években.

 

Onyutha Judit, vagy ahogy a diákjai szólítják, Judit néni tanárként dolgozik, mióta visszavonult a képernyőről. Az egykori időjós élete több szempontból is nagyon megváltozott.

„Már 5 éve visszavonultam a nyilvánosság elől, azóta sok minden történt velem. Sajnos elvesztettem az édesanyámat, ami nagyon megviselt. Ez is hozzájárult, hogy „elindultam a lejtőn”, nem figyeltem magamra. A gyerekeim tartották bennem a lelket. Nem jártam mozogni, nem figyeltem az evésre sem, sőt sokszor finomabb ételekkel vigasztalódtam. Fel is jött rám két év alatt 14-15 kiló, amit aztán évekig nem bírtam leadni. Mindent kipróbáltam, volt, hogy napokig koplaltam, sportolni jártam, de maximum 2-3 kiló ment le, ami aztán, tipikus jojó-effektusként vissza is jött azonnal. A legnehezebb az volt, hogy mindig is vékony testalkatú voltam, a gyerekek után még karcsúbb lettem, és ezt megszoktam. Nem járt nagy erőfeszítéssel, hogy így néztem ki, ezért nagyon nehéz volt elfogadni, hogy ez megváltozott. Más lett a testem, más lett a közérzetem, az aktív életemet és a lelkivilágomat is nagyon megviselte ez a helyzet, szerettem volna visszakapni, amilyen voltam. Nem vagyok hiú, nem érdekelnek a trendek, a márkák, de ez mégis nagyon zavart, nem mertem mérlegre állni és tükörbe nézni” – nyilatkozta a Sztár Limonádénak Judit.

„Májusban mélypontra kerültem, azt éreztem, hogy összecsaptak felettem a hullámok. Akkor határoztam el, hogy visszaszerzem a régi életem, azt az örökmozgó és mosolygós nőt, ahogy a családom és a barátaim is szerettek. Az interneten regisztráltam és kipróbáltam egy nemzetközi kutatásokra építő tudományos formulát. Utánaolvastam angolul is és kiderült, hogy a benne lévő zsírbontó vegyület úgy is képes kalóriát égetni, ha nem iktatok be extra mozgást az életembe. Az étvágyamon pedig azt vettem észre, hogy jóval ritkábban vagyok éhes és kisebb adagokkal is jól lakom. Kiderült, hogy egy indai kaktuszkivonat hatására a zsírok egy része nem képes lerakódni, így a csípőm és a fenekem is formásabbá vált. A kúra hatására megszűnt a folyamatos puffadás és ugyan erről sokaknak tabu beszélni, de helyreállt az emésztésem is. Újra van kedvem reggel a tükörbe nézni, csinosabban, olykor merészebben öltözni, költeni magamra. 1-2 év és 50 leszek, még szerencse, hogy időben észbe kaptam! Hosszú évek után újra jóban vagyok magammal” – magyarázta mosolyogva.

Idegennyelv-tanárként dolgozik egy általános iskolában

„Egészen kicsiktől nyolcadikosokig tanítok mindenféle korú gyerekeket, eddig német és angol szakos voltam, most már csak az utóbbi. Igazi gyógyír velük dolgozni. Nem vagyok szigorú, sőt néha túl engedékeny is, ilyen a természetem – mondta el Onyutha Judit, aki nosztalgiával gondol vissza korábbi életére. – Nagyon szerettem a régi munkámat, és hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem élveztem a rám irányuló figyelmet. Akkoriban azonban más világ volt, nem volt ilyen elterjedt a közösségi média. Most látom, hogy a közszereplők manapság mennyi kritikus kommentet kapnak, na ez kicsit sem hiányzik. Engem akkoriban nagyon nagy szeretet vett körül, egyáltalán nem voltam megosztó személyiség, így nagyon jó szívvel gondolok vissza ezekre az időkre” – tette hozzá az egykori tévés, akit arról is megkérdeztünk, visszatérne-e a képernyőre.

„Ha hosszú távú együttműködésben gondolkodna bennem egy csatorna, nem mondanék nemet. Egy komolyabb felkérésnek szívesen eleget tennék, de mostanában nem környékeztek meg ilyesmivel” – válaszolta Judit.