Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Oszvald Marika így emlékezik a legendás színésznőre, Galambos Erzsire

Rengeteg színésznő figyelte ámulattal, vegyes tisztelettel a november 16-án elhunyt színészóriás Galambos Erzsi munkásságát és úgy általában a lényét magát. A néhány napja utolsó útjára kísért színésznőről éppen születésnapján beszélgettünk Oszvald Marikával, aki kislányként ismerkedett meg a Kossuth-és Jászai Mari-díjas művésznővel, aki gyakori vendég volt az Operettszínházhoz közeli otthonukba. Galambos Erzsi nem csak, hogy feljárt a népszerű színészházaspár otthonába, de sokat bulizott is ott. 

Budapest, 2023. november 16.
Életének 92. évében elhunyt Galambos Erzsi Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulata és a József Attila Színház örökös tagja – tudatta a teátrum 2023. november 16-án. A felvétel 2015. április 29.én készült Budapesten.
MTI/MTVA/Zih Zsolt

 

Kislányként volt szerencsém őt csodálni”

„Szomorú, hogy hogy három nappal Galambos Erzsi temetése után, most a születésnapja jött el úgy, hogy már nem köszönthetjük fel őt ezen a jeles napon. De emlékezhetünk rá úgy, ahogyan ismertük és ebből a szempontból én igazán szerencsés vagyok, hiszen egészen kislánykoromtól volt szerencsém őt csodálni, sőt 1972-től 1983-ig ő is az Operettszínház társulatának tagja volt, így ha nem is játszottunk egy darabban, láthattam, ahogyan élt és tündökölt a próbákon és az előadásokon” – kezdte a Sztár Limonádénak Marika, aki mesélt azokról a gyakori és különleges estékről is, amikor Galambos Erzsi és számos neves színész a lakásukon bulizott.

Oszvald Marika
Oszvald Marika lapunkkal osztotta meg emlékeit a legendás színésznőről

Ő jelentette számomra az egyetemes színésznőt”

„Arra nem igazán volt példa, hogy a színházban nagy bulikat tartottunk volna Erzsi születésnapján, de abban biztos vagyok, hogy gyermekkoromban járt nálunk olyankor is, hiszen nagyon gyakran ugrottak fel hozzánk az Operettszínház sztárjai egy-egy előadás után. Pacal és körömpörköltevő bulikat tartottak és ezeket mindenki nagyon szerette. Ilyenkor én kikerekedett szemekkel figyeltem Galambos Erzsit, aki mindenki kedvence volt. Ő jelentette számomra az egyetemes színésznőt, aki mindig a maximumot nyújtotta a színpadon és akit csak csodálni lehetett” – idézte fel emlékeit lapunknak Oszvald Marika, aki arra a pillanatra is jól emlékszik, amikor 16 éves kamaszlényként összetegeződött bálványával.

Mímelt dühvel a tekintetében rám nézett…”

„Még csak álmodoztam a színészi pályáról és be-bejártam a szüleimmel az Operettszínházba, amikor egy alkalommal a folyosón szembejött velem Erzsi. Én persze megilletődtem és egy hatalmas: Kezeit csókolom! Felkiáltással üdvözöltem őt. Erre ő mímelt dühvel a tekintetében rám nézett és visszakérdezett: Mit mondtál?! Ekkor tegeződtünk össze” – mesélte nevetve a színésznő. „Galambos Erzsi hihetetlenül jó fej volt és bármikor fordulhatott hozzá segítségért, vagy tanácsért, aki csak akart. Egy igazi modern nő volt. Olyasvalaki, akinek már életében sikerült az, ami csak keveseknek. Legendává vált”  – tette hozzá Oszvald Marika.

Fotó: MTI/MTVA/Zih Zsolt