Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

„Pálfalvy Ildikóból Ikó lettem”

Ikó szerelmi élete nem éppen nyugalmas, az életébe ugyanis ismét betoppant egy kedves ismerős, akivel mindeddig a távolság és az ezzel kapcsolatos félreértések miatt nem fordultak komolyabbra a dolgok. Most azonban talán eljött az ő idejük… Az ezzel kapcsolatos érzéseit fogalmazta meg a Szeretkezz, ne háborúzz című dalában, amely felkerült az Ősz slágerei válogatáslemezre.

• Mi ihlette?
A cím hallatán nagyon sokan arra asszociáltak, hogy a dal az elhúzódó háborús helyzet miatt született, az ihlettet meg minket, pedig egészen más dolog vezérelt a megírásában. Nyerges Pétert, Pietrot kértem meg, hogy írjon nekem egy dalt, mellyel az akkori és mostani érzéseimet fejezhetem ki, adhatom át mindazoknak, akik hasonló helyzettel találják, vagy találták már magukat szemben. A dalszöveget ezek után írtam meg, amit pedig Pál Zolival véglegesítettünk, és vettünk fel a stúdióban. Szerintem sokunk életében előfordult már olyan életszakasz, hogy az az ember, akit szeret, valami miatt nem lehet mellette, így csak telefonon, esetleg chaten tudják tartani a kapcsolatot. Ebből persze nagyon sok félreértés adódhat.
• Neked is volt már ilyenben részed?
Sajnos ez most velem is megtörtént: a férfivel, akivel szeretnénk jobban megismerni egymást, egyelőre szinte csak távkapcsolatot tudunk fenntartani. Ha valaki égette már meg magát egy kapcsolatban, érték csalódások, sokkal nehezebb megbíznia abban, akiben nagyon szeretne. Ezért is örülök, hogy a jelenlegi helyzetben mindketten úgy gondoljuk, hogy szeretnénk sokkal jobban megismerni egymást, mielőtt fontos döntéseket hoznánk a közös jövőnkről, és elhamarkodnánk pár fontos lépést. Érdekes a történetünk, mert már nagyon régóta ismerjük egymást, és igaz többször összesodort minket már az élet, valahogy sosem voltunk olyan helyzetben, hogy komolyabb kapcsolat alakulhatott volna ki közöttünk. Ez olyan érzés, mintha a lelkünk már többször is összekapcsolódott volna, a szerelmünk azonban nem teljesedhetett be úgy, ahogy mi azt igazán szeretnénk. Nagyon nehezen indult az ismerkedésünk, mert többnyire chatelve, vagy telefonon tartottuk a kapcsolatot, ami sokszor a félreértések miatt sértődéseket, bonyodalmakat okozott, és elég nehezen tudtuk a kialakult helyzetet kezelni, megoldást találni rá. Nem értettük, ha minden együtt töltött pillanat olyan nyugalmas, kellemes és meghitt, akkor miért történik ez, ha nem lehetünk egymás mellett. Amióta viszont jobban bízunk egymásban, sokkal inkább ki tudjuk mutatni az érzéseinket. Igaz, egyre nehezebb úgy élnünk, hogy nem lehetünk együtt, ahányszor szeretnénk, de bízunk benne, hogy már nem kell sokat várnunk, hogy csak egymásé lehessünk.


• És miért változott meg a neved?
Mivel januárban hivatalosan is elváltam a férjemtől és a Pálfalvy az ő vezetékneve volt, ezért a művésznevemet is szerettem volna megváltoztatni. Nagyon sokat gondolkodtam, hogy milyen nevet válasszak, hiszen már sokan ezen a néven ismernek. Amikor öcsém pici gyerek volt, akkor mindig Ikónak hívott engem és ez annyira közel áll a szívemhez. Úgy gondoltam, hogy ezt a nevet szívesen fogadja majd mindenki. Az is, aki már ismer engem, és az is, aki még csak ezek után fog megismerni.
• Hogy alakult a nyarad?
Rengeteget dolgoztam nyáron, de azért mindig sikerült találnom programokat, amivel fel tudtam töltődni. Nagyon sok időt töltöttem a családommal, ami nagyon hiányzott az utóbbi időben. Főleg háttérmunkákat végeztem, hisz több dalt is elkészítettünk, de TV felvételeken, fellépéseken is találkozhattak velem, akik szeretnek, és szívesen hallgatják dalaim.
• Milyen terveid vannak a jövőre nézve?
Szeretném rendbe tenni a magánéletem, végleg lezárni a múltbéli dolgaim, a zenei pályán pedig, ha sikerül egymásra találnunk egy agilis menedzserrel is, akkor rengeteg fellépésen fog velem találkozni a közönség. Nagyon sok pozitív visszajelzést, szeretetet kapok a közösségi médiákban, de a személyes találkozások még ennél is jobban feltöltenek. Nekem az éneklés, a színpad adja a függőséget, na meg persze a szerelem!