Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Száműzte a húst az étrendjéből, három éve peszketáriánus A Konyhafőnök versenyzője

Kármán Odett három éve, karácsonykor döntötte el, hogy végleg száműzi étrendjéből a húst, és az állati eredetű élelmiszerek egy részét. Az RTL A Konyhafőnök VIP műsorában azonban nem okozott neki gondot az alapanyagok feldolgozása, az viszont igen, hogy szerelmével, Kamarás Norbival együtt versenyzett, és érte is folyamatosan izgulnia kellett.

Mióta főzöl?
– Már egészen kisgyerekként is folyton segédkeztem a déd-, és a nagymamámnak a konyhában, igyekeztem minél több receptet és trükköt ellesni tőlük. Tinédzser korom óta pedig rendszeresen főzöm, szeretem, ha látom, hogy ízlik a többieknek az általam készített étel. Ha tehetném, minden nap főznék valamit, mert számomra egy olyan tevékenység, amiben kiélhetem a kreativitásomat, és ki is kapcsol. Azért így is sokat vagyok a konyhában, szeretem valami finomsággal meglepni Norbit.
Ha jól tudjuk, nem eszel húst. Mióta étkezel így?
– Karácsonykor lesz három éve, hogy peszketáriánus vagyok, amit azt jelenti, hogy halat eszem, illetve sajtot, tojást és túrót. A húst és a többi állati eredetű élelmiszert viszont száműztem az étrendemből. Igazából már gyerekként sem kívántam túlzottan a húst, szívesebben fogyasztottam inkább zöldséget és gyümölcsöt, és ez szépen fokozatosan alakult ki. Szépen lassan tértem át rá, az utolsó lökést az adta, hogy már a nagymamám kedvenc töltöttkáposztáját sem bírtam megenni. Jól érzem így magam, de ha egyszer kívánni fogom a húst, eszem majd újra.


A Konyhafőnök VIP-ban nem okozott gondot az állatok feldolgozása?
– Néztem a korábbi évadokat, és előre felkészítettem magam. Vidéki lányként csináltam már ilyet, nem ijedtem meg a feladatoktól. Sajnáltam az állatokat, de sokkal jobban hajtott előre a versenyszellem. Nagyon átéltem minden pillanatot, és igyekeztem megfelelni. Az egész verseny hatalmas élmény volt, de egyben egy hullámvasút is brutális holtpontokkal. Nagyon elfáradtam a végére.
Mi okozta a legnagyobb nehézséget a műsorban?
– Nagyon izgulós típus vagyok, és mivel Norbi is versenyzett, mindkettőnk miatt idegeskedtem, sőt miatta még jobban. Sokszor segítettem neki a főzés közben, és emiatt nem maradt elég időm a saját ételemre. Egyébként is nagyon rossz vagyok abban, hogy jól osszam be az időt. Nagyon rosszul éreztem magam, amikor kiesett a szerelmem, de közben meg is könnyebbültem, mert végre már csak magammal kellett foglalkoznom.
Elgondolkoztál azon, hogy ha te nyernéd a 10 millió forintos fődíjat, mire költenéd?
– A leendő saját ruhamárkámra, illetve Norbival jelenleg építkezünk, arra is fordítanék belőle. Nagy álmom egy titkos kis zöldséges kert, biztos azt is megvalósítanám belőle.
Novemberben véget ért az Éjjel-nappal Budapest. Azóta mivel telnek a mindennapjaid?
– A tévés munkák miatt háttérbe szorult a ruhamárkám, de most már szeretnék csak ezzel foglalkozni. A tervek és az anyagok megvannak, már csak a kivitelezés van hátra. Persze, ha jön közbe bármilyen tévés felkérés vagy fotózás, azt is szívesen elvállalom. Később akár azt is el tudom képzelni, hogy beiratkozzam egy színitanodába, de most a divattervezés élvez prioritást nálam.