Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Széphalmi Juliska visszatér a színházba – Térdsérülése miatt kényszerült pihenőre

Súlyos térdsérülésből épült fel Széphalmi Juliska. És nem csak, hogy meggyógyult, sorra pipálja ki a legnagyobb futóversenyeket és a Madách Színház deszkáira is visszatért a táncművész. Hosszú út vezetett idáig, de a mindig is aktív életet élő Juliska célként tűzte ki maga elé, hogy mindent elkövet a gyors és teljes rehabilitáció érdekében.

 

Széphalmi Juliska, a Survivor döntőse és a Konyhafőnök VIP versenyzője tavaly ősszel egy komolyabb térdműtéten esett át, miután a térdszalagja elszakadt egy színházi próbán. A beavatkozás után az orvosok azt mondták, minimum fél év a táncos-színésznő felépülése. Juliska mindent elkövetett, hogy a rehabilitációja jól haladjon, gyógytornára járt, és kedvenc hobbijához, a futáshoz is fokozatosan tért vissza.

„Nagy vállalás volt, amikor a semmiből beneveztem a Vivicitára. Előtte nem is futottam a szabadban, csak futópadon, maximum 20 percet. Akkor még nem voltam olyan állapotban, de célként tűztem ki magam elé, hogy meg tudom csinálni. Kimentem, növeltem a távokat, a tempót, és sikerült. Jó eredménnyel zártam, a korosztályomban hatodik lettem” – mesélte a táncművész, akiről az is kiderült, hogy edzővel készül a versenyekre. Mert, hogy tervei vannak az őszre.

„Tavasszal és nyáron rutint próbálok szerezni, hogy jól tudjam beosztani az időmet. Fél éve műtöttek keresztszalaggal. Nyáron fogok többet futni, úgy tervezem, hogy majd ősszel fogok félmaratont is” – tette hozzá.

Egy év a teljes felépülésig

Mint mondja, az egyik legnehezebb feladat a számára az volt, hogy türelmes legyen. Juliska egy igazi örökmozgó, mégis sokáig pihenésre volt kényszerülve. Most még jobban tudja értékelni a munkáját, ahova május végén sikerült is visszatérnie.

„Nagyon kell a térdemnek az idő. A sportolók, akik aktívan használják a testüket, egy év a rehabilitációjuk, hogy sejtszinten visszaépüljön minden. Én most tartok több mint fél évnél, de nemsokára megyek vissza dolgozni a Madách Színházba. Májusban elkezdődtek a próbák, új darabot próbálunk. Újra színpadon leszek!” – újságolta el a jó hírt.

„Az a típus vagyok, akinek a mozgás mellett is plusz mozgásra van szüksége és akkor érzem jól magam a bőrömben, ha sportolhatok” – mondta el Juliska, akinek az életébe lassan visszaáll a régi rend. Balesetéből azonban levonta a következtetést.

„Megtanultam, hogy jobban kell tisztelni a testünket, nem szabad túlfeszíteni a húrt. Jobban oda fogok figyelni magamra, hogy ilyen ne történjen meg még egyszer” – ígéri a táncművész.