Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Több száz gyertyával, néma csendben búcsúztak Tompos Kátyától

Virrasztást tartottak 2024. június 7-én, péntek este 20.00 órától a Várkert Bazár Öntőház Udvarában a hosszan tartó betegség után, május 31-én, péntek hajnalban elhunyt Tompos Kátya Jászai Mari-díjas színművész emlékére. A Sztár Limonádé is ott volt…

A Juhász Anna Irodalmi Szalon és Hrutka Róbert eseményeként a Facebookon meghirdetett megemlékezésen a Várkert Bazár Neoreneszánsz kertjében tudtak elbúcsúzni Tompos Kátyától barátai, tisztelői, kollégái és mindenki, aki szerette. A szervezők arra kérték az érkezőket, hogy a gyönyörű és tehetséges színész-énekesnőre emlékezve hozzanak magukkal egy mécsest és ha lehet, színes virágokat.

Végig az énekesnő dalai szóltak

Lapunk helyszínre érkezésekor már a virrasztás megkezdése előtt hatalmas tömeg gyűlt össze. A Várkert Bazár hatalmas, zöld fákkal és virágokkal teli domboldalában rengetegen várták az esemény megkezdését. Egy állványon Kátya fotóját helyezték el, ott gyújtották meg a gyertyákat, ahol a virágokat is el lehetett helyezni.
Pontban nyolc órakor megszólalt a hangszóróban az énekesnő hangja, egy hatalmas kijelzőre pedig a dalhoz tartozó képanyagot vetítették ki. A jelenlévőket pásztázva mindenki magában, a földre vagy az égre bámulva hallgatta a csodálatos zenét és azt a hangot, amit már csak a videók, tévéfelvételek őriznek meg örökké. Amerre a szem ellátott, mindenhol szomorú arcokat láttunk, sokan nem tudták az érzelmeiket sem visszatartani, megannyi pirosra sírt szemű ember ült, vagy állt, nem titkolva fájdalmát.
Rendkívül megható látvány volt, ahogy a mécsesek csak gyűltek, és ahogy mindenki szótlanul hallgatta Kátyát, miközben szépen, lassan besötétedett, és szinte mozdulatlanul állt mindenki. Másfél óra elteltével is tovább nőtt azok száma, akik szerettek volna búcsúzni a tragikus sorsú színésznőtől. Ez est azonban véget ért, és a tömeg szinte egyszerre mozdult meg és hagyta maga mögött az ott átélt pillanatokat.

Éveken át küzdött súlyos betegségével

Tompos Kátya éveken át küzdött ritka daganatos betegségével. Végül a nyilvánossághoz fordult, hogy összegyűjtse külföldi gyógykezelésének költségeit. Családja azt írta: nagyon sokat jelentett számára, hogy betegsége hírére az ország egy emberként mozdult meg és fejezte ki támogatását valamilyen formában, ez a szeretet erőt adott neki és reménnyel töltötte ki utolsó heteit. Az összeg hamar összegyűlt, de a gyűjtés elkésettnek bizonyult… Tompos Kátya május 31-én elhunyt.