Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Súlyos balesetet szenvedett Dabi Tibi és Drahos Zsolt! Kórházba kellett őket szállítani

A csodával határos módon élte túl a balesetet a két zenész! Tibi és Zsolt egy hangszerbolt felé tartottak, amikor megtörtént a baj, és beléjük csapódott egy teherautó. Mind a kettőjüket komoly sérülésekkel szállították kórházba.

Zsolt és Tibor már jó ideje együtt zenélnek, ám arról eddig nem meséltek, hogy sok-sok évvel ezelőtt milyen tragikus esemény vezetett ahhoz, hogy végül egy színpadon álljanak.

„Egy tavaszi reggel hívtam fel Tibit, hogy találkozzunk. Régóta barátok voltunk, olykor össze is futottunk. Épp egy hangszerbolt felé tartottunk, balra kanyarodtunk, miközben egy teherautó oldalról, minket előzve belénk csapódott. Több méteren keresztül tolt minket előre, majd az árokban borította az autónkat és benne minket” – kezdte lapunknak Zsolt.

„Már kiabálni sem tudtam a segítségért”

Az autó teljesen összeroncsolódott, Tibi végig magánál volt, de nagyon vérzett, barátja viszont elvesztette az eszméletét.

„Nem is láttam semmit, mert az arcomat teljesen elborította a vér. Azt hittem az én sérüléseim súlyosabbak, de aztán a kórházban kiderült, hogy Zsolt van nagyobb bajban. Azonnal műteni kellett, mert eltört a csigolyája, amit egy csavarral rögzítettek” – emlékezett vissza Dabi, aki elárulta neki hatalmas szerencséje volt, hiszen csupán fél centin múlott, hogy a baleset után nem vakult meg a bal szemére. Így is súlyos arc és koponyasérüléseket szenvedett, és több helyen eltört az orra valamint a bordái. Emiatt neki tovább is bent kellett maradnia a kórházban.

„Épp édesapámat hívtam, hogy végre jöhet már értem, amikor hirtelen rosszul lettem. Kezdett halványodni a látásom, majd elsötétült előttem minden. Már kiabálni sem tudtam a segítségért, csak térdre rogytam. A nővérke ekkor vett észre és hívta az orvosokat. Mint kiderült, egy kisebb vérrög okozta a problémát, ami miatt még egy jó ideig nem mehettem haza – mondta Tibi.

„Mi sosem tudunk megkomolyodni”

A két jóbarát azonban a kórházban is igyekezett egymást támogatni és segíteni a gyógyulásban. Akkor fogadták meg, ha ezt a túlélik és teljesen felépülnek, közösen fognak zenélni.

Zsolt csigolyáját törte a balesetben

„Igaz, hogy Zsolt egy időre az ország másik végébe költözött, de amikor visszatért elkezdtük a közös munkát és azóta együtt lépünk fel. Volt is egy vicces sztorink. Épp a Lakihegyi adótoronynál léptünk el, amikor néha megszólalt a rádió, pedig nem is volt a közelben. Aztán rájöttünk, hogy akkor jön az adás, amikor Zsolt a mikrofonhoz ér. Egész biztos, hogy a csigolyájában lévő csont okozta” – nevetett Tibi.

„Ezen jól elviccelődtünk, mert meg kell vallanunk, mi sosem tudunk megkomolyodni! Mind ketten dilisek vagyunk. Na nem szó szerint, csak úgy módjával” – tette hozzá Zsolt.