Emilio: Volt, hogy a pánikbetegség korábban eluralta az életem

Emilio

Emilio korábban sosem beszélt arról, hogy a pánikbetegség egykor mennyire megnehezítette az életét. Azonban most, amikor jóbarátja, a szintén szakmabeli Csonka Andreas ellátogatott hozzá, előjöttek a régi emlékek.

„Megláttam Andreast és eszembe jutott, hogy min mentem keresztül. Eddig nem beszéltem róla, de úgy vagyok vele, hogy ha csak egy embernek is segítek azáltal, hogy elmesélem a történetem, már megérte. Nekem is volt olyan időszakom régebben, amikor a pánikbetegség eluralta az életem. Ez egy szörnyen rossz állapot, beszélni kell róla, hogy bárki, aki ebben van tudja, nincs egyedül” – mondta a Drága családomban Emilio, akinek sokat segített zenésztársa támogatása. Csonka Andreas korábban maga is küzdött pánikbetegséggel, akkor még emberek közé se szívesen merészkedett. Emilion is azonnal észrevette a jeleket az egyik fellépés alkalmával.

„Volt egy nagy fellépésem, több száz ember várt rám és nem bírtam felmenni, leblokkoltam. Andreas – akit váltanom kellett volna a színpadon – azonnal segített, tudta, mit élek át, még a légzőgyakorlatokat is végigcsinálta velem. Nagyon jó ember, hálás vagyok neki, hogy segített” – idézte fel a történteket Emilio, aki kemény munkával győzte le a betegséget.

„Rengeteget imádkoztam, próbáltam erős maradni a családomért. Úgy voltam vele, hogy nem tehetem meg, hogy miattam rosszabb életük legyen! Egészséges apa és férj szeretnék lenni. Mindig erre gondoltam, kemény munka volt, de sikerült legyűrni” – mondta Emilio, akinek felesége mindvégig támogatta az énekest.

„Nehéz időszak volt. A fellépéseken kívül alig pár helyre tudtunk eljutni. Egy hosszabb utazás, repülés, szóba sem jöhetett akkor. Mindvégig biztattam, hogy át kell ezen lendülnie. Sikerült neki, büszke vagyok rá, hogy le tudta győzni! Örülök, hogy rég magunk mögött hagyhattuk ezt az egészet” – mondta a Drága családomban Tina.