Így készült Cserháti Zsuzsa és Emilio duettje

Egyre több fiatal tehetség fordul meg Emilio stúdiójában. Az énekes nagyon örül, hogy az új generáció jónéhány zenésze hozzá fordul tanácsért, útmutatásért, melyet szívesen meg is ad. „Nem az a típus vagyok, aki ha hall egy új tehetséget a konkurenciát látja benne. Kifejezetten örülök, amikor azt látom, hogy a fiatalok elindulnak az álmaik útján, ahogy annak idején én is. Ha hozzám fordulnak zenei segítségért, szívesen megadom azt” – mondta Emilio, aki az egyik formáció tagjának javasolta, mindenképp vegyen fel a repertoárjába Cserháti Zsuzsa dalt is. Korábban Emilio is így tett, amely meghatározó lépés volt a zenei pályáján. A mai napig elérzékenyül, ha erre a duettre gondol

„A 2005-ös lemezemen hallható az ’Amikor melletted vagyok’ című Cserháti-dal. Annak idején ezt a dalt Szakcsi Lakatos Béla írta a feleségének, ’76-ban, amikor megszülettem. Cserháti Zsuzsával összetalálkoztak a rádióban és ő felénekelte a szerzeményt” – emlékezett vissza Emilio, akinek Szakcsi Lakatos Béla javasolta, hogy vegye elő a régi felvételt.

„Kikértük a Magyar Rádióból a hangfelvételt, amely döbbenetes volt. A zenekar kicsit pontatlan volt, de a dal, a hang, csodálatos. Rádoboltam a felvételre, amely új formát kapott, aztán rá is énekeltem. Sajnos már nem volt lehetőségünk Cserháti Zsuzsával felénekelni a dalt, ő akkor már nem élt. A technika segítségével azonban megszületett a duett, amelynek készítésekor mindannyian – akik részt vettünk a stúdiómunkában – elérzékenyültünk” – elevenítette fel a történteket a SlágerTV-n látható Drága családomban Emilio.