Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

26 éves lány lett a Filtol zenekar dobosa

A Filtol rock and roll zenekar dobosa egy lány lett, Kuchár Borbála – aki a háttérben dobol, de előkelő helyen áll a szívünkben – meséli a zenekar vezetője, Herr Zoltán. 

Kuchár Borbála, vagy ahogyan a zenekar hívja, Borcsi élete egyenesen a zene birodalmába vezetett. Már hétévesen zongorázni kezdett, és bár a klasszikus zene máig megigézi, dinamikusabb hangszert keresett. Tizenötévesen megtalálta a ritmusok világát, és azóta különböző műfajokban is kipróbálta magát, de igazán a 50-es és 60-as évek zenei kultúrájához vonzódik – mondta el a zenekar vezetője, Herr Zoltán.
Borcsi nemcsak a zenei szférákban jeleskedik. Agrármérnök és növényorvos végzettségei mellett jelenleg doktorandusz hallgató.
Családi vállalkozásban különleges baromfifajták tenyésztésével foglalkoznak, saját vállalkozásában dobot és zeneelméletet oktat, jelenleg is a gyerekek játékos, hangszeres zenélést megkedveltető foglalkozásainak helyiségét tervezi. Borcsi jelenléte további színfolttal gazdagítja a zenekar repertoárját, hiszen nagy valószínűséggel ő az egyetlen női rock and roll dobos az országban, ráadásul ilyen fiatalon – tette hozzá Zoli.


Kamaszkorában cikinek minősült az iskolában rock and rollt hallgatni, nem hogy zenélni, mégis még éjfélkor otthon Hungária dalokat dobolt és anyukájával titokban rock and roll estekre járt el táncolni. Most már küldetésének tartja a korosztályában népszerűsíteni a műfajt. A rock and roll azért tetszett meg neki, mert kihívás, komplex ritmikai tudást igényel a dobos részéről. Tizenegy évvel ezelőtt, mindössze 14 éves korában, Borcsi a Filtol egyik koncertjén is volt vendég, ki gondolta volna akkor, hogy egyszer ő lesz ennek a zenekarnak a dobosa – mesélte a zenekarvezető.
A „titkos” tánccal töltött évek alatt a zenekar jelenlegi közönségének javát is ekkor ismerte meg. Mind a zenekar, mind a közönség végtelen szeretettel fogadta Borcsit, amikor csatlakozott a Filtol zenekarhoz.
„Megtaláltam a helyem, egy igazi családba kerültem” – mondta.

„Borcsi november óta tagja a zenekarnak, szegényt egyből mélyvízbe dobtuk, miután megkerestük, hogy csatlakozzon hozzánk. A következő héten már ő játszott a koncerten, próbára sem volt időnk előtte. Egy héttel a csatlakozását követően már részt vett a zenekar legújabb lemezfelvételén is, a ‘Jól érzem magam’ című albumon már őt is hallhatjuk” – mesélte el a zenekarvezető. Bár a színpadon hátul helyezkedik el, de a koncert alatt mégis tartja a kapcsolatot mind a zenekar tagjaival, mind a közönséggel.