Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Nem törődik a veszéllyel, segíteni megy Ukrajnába Zsolti gazda

Ha Gáspár Zsolti valamit a fejébe vesz, akkor semmi sem tántoríthatja el őt attól, hogy véghez is vigye. Zsolti gazda az ukrán–orosz konfliktus kirobbanása óta azon mesterkedik, hogy kijusson a háború sújtotta szomszédos országba, hogy valahogyan könnyítsen a magyarlakta térségben élő honfitársaink szenvedésén.

Gáspár Zsolti
Gáspár Zsolti egy teherautónyi adománnyal indul útnak Fotó: TV2

 

A Farm VIP házigazdája egyszer már közel járt céljához, hiszen a határ magyar oldalára már vitt adományokat, hogy a hazánkba érkező menekülteknek segítsen, de most elérkezett az idő, hogy átlépje a magyar–ukrán határt. Egy teherautónyi élelmiszert és egy pingpongasztalt is visz magával, de lesz hely a platón némi ruhaneműnek és édességnek is. Zsolti most a Sztár Limonádénak mesélt a jótékonysági útról, amire a hosszú hétvége után indult édesapjával.

„Ennek most jött el az ideje”

„Ahogyan azt tőlem és édesapámtól már megszokhatták, mi oda megyünk az alapítványunkkal, ahol a legnagyobb a szükség és ahol főként rászoruló gyermekek várnak segítségre. A háború kirobbanásakor már voltunk a határnál és vittünk rengeteg élelmiszert és tisztítószereket. Akkor határoztuk el, hogy egy jóval nagyobb adományt is összegyűjtünk és azzal már meg sem állunk Ukrajna magyarlakta területéig. Ennek most jött el az ideje. Egész hétvégén pakoltunk és rengeteg minden került fel a teherautóra. Viszünk burgonyát és tartós élelmiszereket, illetve meleg ruhákat, hiszen nyakunkon a tél. Illetve vettünk egy pingpongasztalt, mert arra gondoltunk, hogy ezzel a játékos sporttal talán elterelhetik a gyerekek figyelmét arról a borzalomról, ami ott zajlik” – mondta lapunknak Zsolti gazda, aki bízik benne, hogy akadály nélkül célba tudja juttatni a teherautó tartalmát.

Gáspár Zsolti maga pakolta fel az adományokat. Fotó: Gáspár Zsolt

 

„Fel kellett készülnünk mindenre”

„Igazából nincs bennünk félelem, hiszen a határ menti települések messze esnek a harcterektől. Ennek ellenére fel kellett készülnünk mindenre és kellő óvatossággal kell majd eljárnunk. A szükséges engedélyeket beszereztük és természetesen várnak majd minket a településeken. Szeretnénk találkozni az ott élő magyarokkal és megtudni tőlük, hogy mire van még szükségük. Mert bár remélem, hogy ennek a háborúnak rövidesen vége lesz, arra készülök, hogy először, de nem utoljára látogatom meg az ukrajnai magyarokat” – fogalmazott Gáspár Zsolti.