Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Zalatnay Cini: Ezt a fotót látva, elhatároztam magam

Az énekesnő néhány napja egy fényképet kapott régi barátjától, aminek hatására feltörtek belőle a sok évtizedes emlékek. A fotó valamikor a 80-as évek derekán készült, Magyarország első, igazán sikeres kínai éttermében, ahol Cini mellett a kor legismertebb előadói és művészei adták egymásnak a kilincset.

Zalatnay Sarolta
Zalatnay Sarolta

 

Máig emlékszem a napra, amikor Lerch István barátom meginvitált az unokatestvére, Kassai Gyuri kínai éttermébe. Bevallom, fogalmam sem volt, hogy mire számítsak, hiszen előtte idehaza nem volt még hasonló étterem. Nos, azonnal beleszerettem az ízvilágba, ami persze amolyan európai-kínai fúzió volt, de nagyon meggyőzött és persze nem csak engem, hiszen hatalmas forgalmat bonyolított akkoriban a Vörös sárkány” – kezdte a Sztár Limonádénak Cini, aki nem csak az akkor érzett ízeket sírja vissza, de legendás alakját is, aminek láttán honi férfiak milliói „sírták tele” párnáikat, persze csak ha a feleségük, barátnőjük nem volt a közelben.

Zalatnay Sarolta az első, magyar kínai étterem tulajdonosával Fotó: Zalatnay Cini

 

Hagyjuk is, hogy hány éves és pláne hány kiló voltam, amikor ez a közös kép készült Gyurival, aki a Fradi hokijátékosa volt. Annyi biztos, hogy ott még nem kezdtek el rám rakódni a kilók, pedig nagyon sokat jártunk oda a bulik előtt. Na, de most, hogy láttam ezt a képet, elhatároztam, hogy ha nem is az akkori formámat, de valami ahhoz közelítőt megpróbálok visszaszerezni. Szóval mostantól vége a dumálásnak és komoly diétába kezdek! Innen is köszönetet mondok Gyurinak, mert a fotót látva elhatároztam magam. Ja, és visszatérek a kínai kajához, hiszen nyilván nem véletlen, hogy keresve sem találni duci kínai embert” – tette le a nagyesküt Zalatnay Cini.