Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

12. alkalom, 22 díj, 300 vendég – Újabb sikeres Regionális PRIMA Gála Budapesten

2018. évi Budapesti és Pest megyei Regionális PRIMA Gála

Regionális Év Vállalkozója díjban részesült:

Láng Enikő kozmetikus mester, (Dunakeszi), Szabó József a TITINA Kft igazgatója (Budapest), Zilai Zoltán a Magyar Szőlő és Borkultúra NKft ügyvezető igazgatója (Budapest), Nagy Mihály és Nagy Mihályné rugó gyártó családi vállalkozás (Dömsöd), Patz Dezső a Kék Kereszt Bt tulajdonosa (Budapest), Petró Zoltán Thyssenkrupp Materials Hungary Zrt (régi nevén Ferroglobus) vezérigazgatója (Budapest), Lőrincz János a Lőrincz Öko Kft tulajdonosa (Budapest) , Jackó Lajos kereskedő egyéni vállalkozó (Verőce), Szalai György a Gyurivill Kft ügyvezetője (Érd), Bárány Tamás Medioworks Kft ügyvezetője (Budapest), Dr. Gáspár Péter Pál egyéni vállalkozó (Budapest).

A VOSZ elnöksége által idén alapított Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért díjban két olyan ember részesült, akik nagyon sokat tettek önzetlenül is a közösségért, a civilekért és a vállalkozókért.

Dr. Medgyessy Ildikó Lions tag, aki a látás-és hallás sérült gyermekek sorsát teszi szebbé az általa is szervezett kulturális programokkal.

Dr. Vereczkey Zoltán a Pest megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A VOSZ BPMRSZ által 2016-ban alapított Társadalmi Civil díjban részesült Dr. Sára Botond, Budapest Józsefváros polgármestere a vállalkozókat segítő több éves, még polgármestersége előtti munkájáért.

A vállalkozói és civil díjakat követően a Regionális Prima különdíjak és Regionális Prima díjak kerültek átadásra.

Külön díjat adtak át magyar színház, filmművészet kategóriában Vajda Márta színművésznő részére, magyar sport kategóriában Somogyi Zsolt karate oktató részére és Rostás Farkas György költő részére magyar irodalom kategóriában.

Következtek a Regionális Prima díjasok.

Magyar Színház és filmművészet kategóriában Szabó Győző színész, aki meghatóan köszönte meg a döntés hozóknak a díjat és humorosan megjegyezte, hogy ezzel a díjjal „fel fog vágni”, mivel a munkája során ez az első igazi kézzel fogható elismerése.

Magyar zeneművészet kategóriában Nyári Károly énekes, zongorista.

Magyar népművészet, közművelődés kategóriában Draskóczy Lídia népzenész, zenetanár, zeneszerző, aki népzenélés mellett a gyerekek tanítására tette fel az életét.

Magyar oktatás kategóriában Dr. Baksa Brigitta (PhD), aki 32 éves közoktatási múlttal a háta mögött a magyar hon- és népismereti tankönyvek szerzője, és e tudomány elkötelezett művelője.

Magyar sport kategóriában Igaly Diána olimpiai bajnok sportlövő, aki családi hagyományként űzi a lövészetet, de a legfőbb feladatának érzi az utánpótlás nevelését.

Magyar képzőművészet kategóriában Jovián György festőművész, grafikus.

A díjak átadását követően került sor a rendhagyó produkcióra, melyet az ExperiDance Produkció előadása elsőnek a 100 tagú Cigányzenekar szólistáinak közreműködésével a Fergetegesből, Sisi legendájából szóltak részletek, majd egy új meglepetés produkcióval szórakoztatta a közönséget a táncegyüttes, Román Sándor művészeti vezető erre az alkalomra álmodta színpadra a fiatalok csodálatos táncprodukcióit.

forrás: www.vosz-kmrsz.hu