Bunyós Pityu végigizgulta az olimpiát

A magyar küldöttség sikeres ötkarikás játékokat zárt Japánban, sportolóink 6 arany-, 7 ezüst- és 7 bronzéremmel térhettek haza. A kardvívó Szilágyi Áron és a női kajak négyes ráadásul sorozatban a harmadik olimpiai bajnoki címét szerezte meg.

 

Magyarországot az olimpián 23 sportágban 173 sportoló képviselte, akik összesen 20 érmet szereztek. A magyar küldöttség az érmek számát tekintve legjobb szereplését érte el az 1996-os atlantai olimpia óta. Természetesen Bunyós Pityu is követte az eseményeket, mint szurkoló és egykori olimpikon. A mulatós zenész az 1992-es, Barcelónában rendezett ötkarikás játékon bokszolt. Kevesen tudják róla, hogy kesztyűzött Mike Tysonnal és Lennox Lewissal, mindkét esetben egy hajszállal maradt csak alul.

“Mindig nézem az olimpiát, drukkolni kell a magyar sportolóknak. Én is voltam kint, tudom mit jelent kijutni. Szerintem lenyűgöző teljesítmény, amit ezek a sportolók véghezvisznek, már csak a kvalifikáció is, ráadásul nagyon szép eredményeket értünk el, minden elismerésem az övék” – nyilatkozta a Sztár Limonádénak az énekes.

Bunyós Pityu izgult a bokszolókért

Pityu még mindig mozog sportolói körökben, így több olimpikont a barátjának is tudhat.

“A birkózók közt rengeteg barátom van, tetszett a szereplésük, nagyon izgultam értük. Vártam a bokszot, de csak egy tudta magát kvalifikálni, neki aztán sajnos nem volt szerencséje. Jóban vagyok a kajakosokkal, a vízipólósokkal és az öttusázókkal is, de mindenkinek drukkoltam” – tette hozzá.

“Meglepetés volt, hogy a két Lőrincz-gyerek érmet szerzett, bár én azt gondoltam, mindketten képesek megnyerni, de ezek nagyon nüansznyi dolgokon múlnak. Akár azon is, hogy a döntő előtti éjszaka hogyan aludtál vagy akár az ellenfeled” – magyarázta az egykori profi, s kiemelte Szilágyi Áron elképesztő teljesítményét, aki kardvívóként harmadik olimpiai aranyérmével történelmet írt a sportágban.

“Titkon reméltük, hogy Áron meg tudja nyerni és így is lett. Papp Laci bácsi volt az első a világon, aki három egymást követő olimpiát megnyert” – idézte fel.

A vizes számokat is szereti az énekes

A mulatós sztár izgalommal figyelte az úszók szereplését is.

“Milákot vártam, hogy első lesz, nagyon szépet úszott. Katinkát viszont sajnáltam, hogy ezúttal nem sikerült neki, pedig sokan vártuk a dobogó legfelső fokára. Az viszont nem szép, amit az emberektől kapott. Neki ez az olimpia most így jött ki, egy évet csúszott ez egész, ez is megnehezítette a felkészülést, nem szabad rá rosszakat mondani. Az eddigi eredményeit, amit letett az asztalra nem lehet elvenni tőle” – véli Pityu.