Harmadik platinalemezét vette át Peter Šrámek

A Fedák Sári Színházban, Soroksáron vette át július 3-án Peter Šrámek a Madarak szállnak című albumáért járó elismerést. A szlovák-magyar énekes 3 évet dolgozott a lemezen, a díjátadóval egybekötött másfél órás koncertet mindenki nagyon élvezte.

 

„Már decemberben platinalemez lett a Madarak szállnak, csak sajnos a járvány miatt nem lehetett koncertezni, így nagyon örülök, hogy végre találkozhattam a közönségemmel” – mondta a Sztár Limonádénak az aranytorkú énekes, akinek a nyitás óta csak teraszos fellépései voltak, így ez volt az első koncertje zárt térben, ráadásul az esemény igazán impozáns környezetben, a Fedák Sári Színházban került megrendezésre.

„Leírhatatlanul boldog voltam, hogy ilyen sok ember eljött, majdnem minden dalom után vastapssal jutalmaztak. Érezhető volt, hogy már hiányoltak a rajongók, és nekem is rettentően hiányoztak. Ami még nagyon megható volt, hogy édesanyám is eljött, akit már nyolc hónapja nem láttam a járvány miatt, így érthető, hogy ő is szerfelett boldog volt. Sok minden összejött egyszerre ezen a napon, megkaptam a platinalemezt, hosszú idő után újra láthattam az édesanyámat és a szerető közönségemet” – mesélt a koncertről Šrámek, akinek hamarosan a harmadik platinalemeze is felkerül a falra.

„Nagyon büszke vagyok ezekre a díjakra, hiszen a közönség nélkül nem lennének. Ezt az elismerést a lemezeladások után kapják az előadók, ebből látszik igazán az, hogy érdemes dolgozni” – mondta az énekes, aki azt is elárulta, hogy igazán szerencsésnek tartja magát, hiszen az ő rajongói megveszik a lemezeket, holott mostanában nem divatos CD-ket vásárolni, sokan inkább letöltik a zenéket.

„Remélem, nem fognak végleg eltűnni a lemezek a polcokról, és ahogy most a reneszánszát éli a bakelit lemez, úgy a CD sem fog kikopni idővel, és mint minden, újra divatba jön” – bizakodott Šrámek, aki új lemezén Gregor Bernadettel is énekel egy duettet, Bárcsak éreznéd címmel. Az énekes nemcsak a CD továbbélésében reménykedik, hanem abban is, hogy végleg lecseng a pandémiás időszak, és újra, megszakítások nélkül a közönségének élhet.

„Reméljük lassan vége lesz a járványnak, mert én dolgozni szeretnék, amíg csak élek, koncerteket adni, engem ez tesz boldoggá” – mondta Peter, akit a Zenebutikon futó Dobban a szív című műsorban láthatnak a rajongók legközelebb, illetve bőven fog még koncertezni is a nyáron.