Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Hatalmas sikert aratott a Csomópont Egyesület első lemezbemutató gálakoncertje

Karacs Miklós és Kanyik Nikolett 2015-ben alapították a Csomópont Tehetségkutató Egyesületüket, egy névörökléssel, amely fiatal tehetségek felfedezését és karrierjüknek egyengetését segíti. A szervezet most fordulóponthoz ért, először adták ki saját zenei albumukat, melyen az fiatal tehetségeik és támogató művészeik egy-egy slágere hallható. A megjelenés alkalmából pedig egy fergeteges lemezbemutató koncerttel és egyben gálaesttel készültek, ahol a Sztár Limonádé is jelen volt.

 

Miki és Niki több mint tíz éve foglalkoznak tehetségek felkutatásával. 2011-ben egy váratlan felkéréssel indult az a munka, ami azóta hivatássá vált.

„A tizenötödik kerületi önkormányzat nyert egy pályázatot, ami az ifjúsági közösségi terek kialakításával foglalkozott. Záróakkordként műsor megszervezésére kért fel a művelődésszervező engem és két zenész kollégámat. Elkezdtük felkutatni az ebben résztvevő fiatalokat, és kikértük a véleményüket, hogy valójában mit is szeretnének. Különböző dolgokban voltak tehetségesek. Nagyon sok ígéretes előadóművésszel találkoztunk, voltak közöttük énekesek, zenészek, táncosok, bűvészek, ezért a fiatalokkal kitaláltuk közösen, hogy a nekik színpad kell. Ebből született egy tehetségkutató verseny. Özönleni kezdtek a felhívásra a kicsik, a nagyok. Az akkori zsűri elnőke Benkő László, az Omega zenekar billentyűse volt. Akkoriban még nem voltak itthon nagyon ilyen lehetőségek. Mintegy 300 produkció jelentkezett. Három turnusban kellett a válogatást megszerveznünk. Annyira sikeres volt az esemény, hogy utána rendszeresen szerveztünk tehetségkutatókat, amik már nevet is kaptak. Arany Violin Énekverseny, Gold Talent, Kicsi a Bors, de Ügyes és az ott szereplőknek fellépéseket, egyéb lehetőségeket biztosítottunk” – kezdi lapunknak Karacs Miki, akiknek munkája akkorára nőtte ki magát, hogy hét évvel ezelőtt a tizenötödik kerület segítségével megalakult a Csomópont Egyesület, ami ma már egy háromszáz négyzetméteres komplexumban működik stúdióval és tánctermekkel.

„Úgy érezzük, színvonalas műsort sikerült adnunk”

A páros azóta is fáradhatatlanul dolgozik, Miki az énekben, Niki pedig a táncban szorgalmasodik a fiatalokkal. Évente legalább egy tehetségkutatót szerveznek. Most pedig újabb fordulóponthoz ért munkájuk, hiszen kiadták az első lemezüket, amin az általuk felfedezett fiatalok mellett neves előadóművészek is szerepelnek.

„Ezt a lemezt már régóta szerettük volna megvalósítani, és most az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a XV. kerületi Önkormányzat által létre is jöhetett. Az album a „Lelkünkből dallamok szólnak” címen jelent meg ezer példányszámban” – meséli a zenész, aki kollégáival együtt egy lemezbemutató koncertet is szervezett a megjelenés alkalmából.

„A gálaestet eredetileg december 9-re terveztük, de a járványhelyzet miatt a támogatókkal együtt úgy döntöttünk, elhalasztjuk az eseményt. Végül március 6-án került sor a koncertre a XV. kerületi Csokonai Művelődés és Rendezvényházban. Hatalmas érdeklődés volt a koncert iránt, ami minket is nagyon meglepett. A háromórás műsorban olyan felfedezettjeink léptek színpadra, mint a Kolhoz Party, a Cowboys, a Csinibabák, Várhegyi Gábor, Demeter Zsuzsi, Tebe és Pál Zoltán, és rajtuk kívül néhány olyan közismert előadó is elfogadta a felkérésünket, akikkel már korábban is dolgoztunk együtt. Fellépett Tabáni István, Cozombolis, Pomázi Zoltán, Jáger Gyula, Nagy Szilárd, valamint Mészáros Árpád Zsolt MÁZS és Piros Krisztina TITTA. Úgy érezzük, színvonalas műsort sikerült adnunk, és reméljük, a jövőben is lesz lehetőségünk hasonló gálák szervezésére” – tette hozzá Miki és Niki, akiknek terveik között szerepel, hogy minden évben legyen egy zenei kiadványuk. Hozzátették: most az Arany Violin Díj Énekversenyük van napirenden, amire már lehet is jelentkezni. Az idei zsűri Mészáros Árpád Zsolt, Piros Krisztina, Pintácsi Viktória és Szűcs Balázs.