Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Cserhalmi György már csak megszokásból jár bottal: így van most a Nemzet Színésze

Cserhalmi György Fotó: MTI

Embert próbáló évek után Cserhalmi György elmondhatja magáról: jól van. A Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Balázs Béla-díjas érdemes művészt számos műtét és kezelés után gyógyultnak nyilvánították.

Cserhalmi György az elmúlt években a színpadot kórházi ágyakra cserélte: egészségügyi problémái után most viszont már jól érzi magát.

„Köszönöm szépen, rendben vagyok, alakulok” – szögezte le az elismert művész, akin közel tíz évvel ezelőtt térd- és gerincműtétet is elvégeztek. A mai napig bottal közlekedik, de lényegében már csak megszokásból.

„Ez egy lelki mankó, tényleg az. Mindenki mondja, a gyógytornász is, hogy már lassan el kéne felejteni. De valahogy ez a bot hozzám nőtt, olyan mint egy útitárs. Nem tudom, szabad-e ilyet mondani, de legalább az kemény” – viccelődött pajzánul a Nemzet Színésze címmel kitüntetett művész az Abaházi Presszó vendégeként.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Retro Rádió (@retroradiomagyarorszag) által megosztott bejegyzés

Cserhalmi György nemcsak mozgásszervi problémákkal küzdött az elmúlt években: 2020-ban hasnyálmirigyrákot diagnosztizáltak nála. Nem sokkal a rémisztő felismerés után már meg is operálták. Életmentő műtéten hajtottak végre rajta, aminek során eltávolították epehólyagját, patkóbelét és a hasnyálmirigyének egy részét is. Jóformán orvosi csodával ér fel, hogy mára teljesen felépült a gyilkos kórból: másfél évvel ezelőtt orvosa leszögezte: meggyógyult.
„Ember feletti érzés volt. Azért kijönni egy hasnyálmirigyből, az nem akármi. Elkapták időben, megműtöttek, baromi nagy szerencsém volt.”

Cserhalmi a mindennapjait a Veszprém vármegyei Kékkúton tölti, de lényegében kétlaki életet él, mert még Budapesthez köti színházi, színészi munkája, amiből már egyre kevesebbet vállal, amit ezzel magyaráz:
„Megijeszt, ha meg kell tanulnom mondjuk tíz oldalt. Nem biztos, hogy már meg tudnám tanulni” – ismerte el, majd hozzátette, a hosszas forgatási napokhoz sincs már türelme.

„Nem azt mondom, hogy most befejeztem. Van néhány dolog, amit talán meg kéne csinálni, nem vagyok benne biztos, hogy okvetlen fontos, de talán. Ha azokat megcsinálom, akkor eltelik egy-két év, utána pedig majd úgy élek mint a macskáim, annál jobb nincs: alszik, eszik, nyújtózkodik” – mondta a műsorban.