Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Súlyos betegsége miatt maradt le a Táncdalfesztiválról Poór Péter

A Táncdalfesztivál sok ismert énekes zenei pályáját meghatározó műsor volt. Poór Péter, Máté Péter-díjas előadó már az első versenyen is szerepelt volna, ám hónapokig tartó kórházi kezelése miatt nem tudott fellépni.

Számos ismert és elismert előadót, megannyi slágert köszönhet az ország a Táncdalfesztiválnak. A legendás műsorhoz fűződő emlékeket osztottak meg a Ridikülben Dióssy Klári vendégei: Kovács Kati Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas előadóművész, dalszövegíró, Szulák Andrea Máté Péter-díjas előadóművész, Soltész Rezső a Magyar Köztársaság Elnöki Aranyérmével kitüntetett énekes, szerző és Poór Péter énekes, énektanár.

A zenei emlékkönyv egyik legkorábbi fejezetét fellapozva Poór Péter mesélte el, miért maradt ki az első, 1966-os versenyből.

„Bár már akkor több mint öt éve énekeltem, nem voltam olyan közismert előadó, nem beszippantott a Táncdalfesztivál, hanem át kellett mennem az előszűrőkön. Már az első Táncdalfesztivál előtt sikerrel teljesítettem ezeket és két jó dallal is megkerestek szerzők, de az élet közbeszólt. Súlyos beteg lettem, két hónapot kórházban töltöttem, így nem tudtam szerepelni. Érdekes, hogy a következő évben ismét végig kellett mennem a selejtezőn. Itt találkoztam Szécsi Pállal, és mindkettőnket beválasztották a műsorba” – emlékezett vissza a Ridikülben a Máté Péter-díjas előadó. Ettől fogva szoros barátság fűzte Szécsi Pálhoz. Az 1967-es Táncdalfesztiválon Poór Péter két dallal szerepelt, és az Utánam a vízözön című szerzemény meghozta neki az ismertséget.

Poór Péter új lemezen dolgozik Rózsás Vikivel

A Ridikülben érdekességként elmesélte, nővérével miként szerepelt a műsorban. Poór Klára televíziós-rádiós műsorvezetőként, szerkesztő-riporterként dolgozott, és két évben ő vezette a Táncdalfesztivált.

„Igazából senki sem tudta, hogy nekünk bármi közünk van egymáshoz. Amikor a második Táncdalfesztiválomon, 1968-ban felléptem, a nővérem a döntőbe jutott szereplőkkel készített egy-egy rövid beszélgetést. Hozzám is odajött, a tévések is ekkor döbbentek rá, hogy mi testvérek vagyunk”.

Kiemelt kép: Ridikül/Tőke Béla