Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Hatalmas gálával ünnepelték Bodrogi Gyulát a József Attila Színházban

A Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész április 15-én töltötte be 90. életévét. Bodrogi Gyula ünneplésére a József Attila Színház is nagyon készült, hétvégén varázslatos gálaesttel köszöntötték.

Pikali Gerda is örömmel köszöntötte Bodrogi Gyulát a gálaesten Fotó: Facebook

Bodrogi 90 címmel tartott születésnapi gálaestet az ünnepeltnek a József Attila Színház. Mint ismert, a legendás színművész a társulat örökös tagja, annak idején, a Színművészeti Főiskola elvégzése után itt kezdte pályafutását kezdőként és 24 évig itt is maradt. A nagyszabású gálát a teátrum igazgatója, Nemcsák Károly és Fehér Anna vezette és olyan nevek léptek fel és meséltek sosem hallott történeteket Bodrogi Gyuláról, mint Straub Dezső, Nyertes Zsuzsa, Voith Ági, Pikali Gerda. Amikor az ünnepelt megjelent a színpadon, felrobbant a színház, hosszú percekig ütemes vastapssal ünnepelte a születésnapost a közönség is. Az ország Süsüje még dalra is fakadt és táncolt is, amikor volt feleségével együtt elénekelték a Jamaicai trombitás dalt.

Az est folyamán megannyi történet hangzott el, ilyen volt az a kissé pikáns sztori is, amit Nyertes Zsuzsa osztott meg a jelenlévőkkel. A színésznőt évtizedekkel ezelőtt Bodrogi Gyula szerződtette kezdőként a Vidám Színpadhoz, azóta is amolyan nevelt apaként tekint rá. Első premierére, ami egybeesett a díva születésnapjával is, egy ajándékkártya kíséretében egy máig őrzött rózsafüzért kapott ajándékba tőle. A tárgy olyannyira fontos a színésznő számára, hogy szerencsehozó „talizmánként” tekint rá, élete minden nagyobb eseményén nála van.

„Nagyon sokat köszönhetek Gyulának, tényleg ő a színházi édesapám, mindig, mindenben segített és sose felejtem el, hogy ő adott nekem először komoly színházi lehetőséget – mesélte a Sztár Limonádénak a gálaesten Nyertes Zsuzsa. – A rózsafüzért mai napig féltve őrzöm és amikor valamilyen fontos esemény volt/van az életemben, mint például ma, vagy nemsokára a lányom esküvőjén, velem van, a melltartómba elrejtem! Írtam egy verset is drága Gyulának a születésnapjára, de amikor fel kellett olvasnom neki, olyan megható volt a szituáció, hogy annyira remegett a hangom, kicsit sírtam is, hogy végül odaadtam neki a kártyát, amire írtam! Remélem még sokszor köszönthetjük őt!”

Az estre egyébként egy majd 100 fős rajongói csoport is érkezett Debrecenből. A hölgyek megvárták a gála után az ünnepeltet és egy saját készítésű ajándékkal kedveskedtek neki.