Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Flipper Öcsi 60 éves lenne – Barátai nagy bulit rendeztek a tiszteletére

A 80-as években az egyik legnagyobb sztár volt hazánkban Jeszenszky Béla, azaz Flipper Öcsi. A jampec nevet Fenyő Miki adta neki, de nem csak a Hungária életében volt meghatározó szerepe a zenésznek, a Dolly Roll és a Step együttes kötelékében is szép éveket töltött el. Öcsi idén lenne 60 éves.

Kerek születésnapja alkalmából barátai, rokonai és zenésztársai méltó ünnepséget szerveztek Flipper Öcsinek. Az Off Kultúrban gyűltek össze egy kis örömzenélésre. Popper Péter, Zsoldos Dedy, Marót Viki, Novai Gábor, Dobrády Ákos, Berkes Gabriella és még sokan mások tiszteletüket tették az összejövetelen, ahol minden Öcsiről szólt.
„Nagyon jól sikerült az este. A műsor első felében beszélgettünk Sándor András vezetésével. Barátok, zenésztársak, családtagok vettek részt, régi történetek idéztünk fel, melyekben próbáltunk képet adni Öcsiről” – árulta el Sztár Limonádéknak Popper Péter, aki hosszú évekig zenélt együtt Öcsivel a Step együttesben.
„A műsor második részében dalokkal emlékeztünk, ahol a jelenlegi Step együttes volt a házigazda, de Step dalok mellett érintettük Öcsi minden korszakát, és felcsendült a Hungáriás Bambina vagy a Dolly Rollos Gina, Arrivederci, és a Tedd a szívedre a kezed vagy a Homokot szór a szemembe című slágere. Novai Gábor és Marót Viki közös dala egy igazán szívszorító emlékdal Öcsinek, a Csillagok foglya is elhangzott” – mesélte el lapunknak az énekes, zongorista, zeneszerző.

Marót Viki szerint bátyja örök gyerek volt

Mindenki, aki mesélt róla, csak szép emlékeket őriz Öcsiről. Barátai szerint ma is hozná a jampec figurát. Marót Viki elmondása szerint bátyja titka a lazaságában rejlik. Ha élne, szerinte ma is a színpadon lenne.
„Öcsi ma ünnepelné 60. születésnapját! Hiányzik nekünk! Boldog égi szülinapot – az örök gyermek – Flipper Öcsinek!” – emlékezett meg testvéréről az énekesnő május 29-én, a legenda születésnapján.
Popper Péter is meleg szívvel idézte fel Öcsi emlékét.
„Nagyon jóban voltam Öcsivel. Mikor Budapestre költöztem és bekerültem a Step zenekarba, sokat voltunk együtt, TV, rádió, próbák, felvételek és még este éjszaka is, Fészek klub, Stúdió Galéria, volt hogy együtt is laktunk rövid ideig. Nagyvonalú volt, nekem akkor nem volt még nagyon bevételem, Öcsi ezt tolerálta és segített, ahogy tudott. Sokat nevettünk, jó humorú, vicces ember volt. Igaz, kicsit szétszórt, általában mindennap mentem érte, vittem a közös feladatokra, mert magától elkésett vagy el sem jött. Igazi bohém sztárforma volt” – emlékezett vissza jó barátjára a zenész.

Popper Péter: Látta, hallotta fentről, és kétségkívül meg volt hatódva

Bár 4 éves kora óta ismerkedett a zenével, dobolni és csellózni tanult, kevesen tudják Öcsiről, hogy eredetileg nem énekesnek készült. Karrierje a Dolly Roll együttesben indult be igazán. Ekkor ismertük meg azokat a nagy slágereket, melyekkel a laza jampec meghódította a közönséget. A Dolly Roll után jött a Step együttes, majd szólókarrierbe kezdett.
„Tetszett volna neki. Amikor együtt buliztunk, mindig előkerült egy gitár, énekelgettünk több szólamban, azt nagyon szerette. Első gondolatom az volt, hogy ilyen születésnapi megemlékezést csináljunk, egy-egy kézi hangszerrel, de aztán így teljes hangzásban profibb lett az esemény. Biztos látta, hallotta fentről, és kétségkívül meg volt hatódva. Néha azt éreztük ott a teremben, hogy épp köztünk van” – mondta Popper Péter.