Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Dred Bíró Zsolt: A fiatal tehetségek támogatása is fontos számunkra

Dred Bíró Zsolt igen sokoldalú személyiség. A Zenebutikon futó műsora mellett évek óta nagy sikerrel fut Dred és Doris formációja, mindemellett pedig koncertszervező irodát működtet és egy komoly feladatot is ellát az Artisjusnál.

– Hogy teltek a húsvéti ünnepek?

A Húsvét mindig olyan, mint egy kalandregény. Idén azzal kezdődött, hogy a tojásfestésnél véletlenül felborítottam a festékes tálat, és a konyha olyan lett, mint egy horrorfilm díszlete. A családi ebédnél anyukám olyan hagyományos, de mégis változatos menüsort állított össze, aminek igazán nehéz lett volna ellenállni, ezért inkább megadtam magam a sok finomságnak. Aztán hétfőn jött a locsolás. A család hölgytagjait bőségesen meglocsoltam, azt hiszem, a környék most a legjobban hidratált terület a városban.

– Nagy utazó hírében állsz, idén mik az úti célok?

Igen, az utazás fontos része az életemnek. Idén a bakancslistámon szerepel egy hosszabb nyaralás az év végén. Egészen biztosan egy olyan hely lesz, ahol gyönyörű a tengerpart és még decemberben is 30 fok van. Év közben is tervezek több kis utazást Európában. Először meglátogatom a gyönyörű Toszkánát Olaszországban, aztán Franciaországban a borok és a sajtok világa vár rám. Nem feledkezem meg Magyarország fesztiváljairól sem, ahol tehetem, én biztosan ott leszek. Végül, de nem utolsósorban ősszel, néhány görög szigetre is ellátogatok – a tengerparti tavernákban gyros-t és tzatzikit majszolva szeretném lógatni a lában a nyári hajtás után.

– Nemrégiben újfent bekerültél az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület vezetőségébe. Milyen feladatokat látsz el?

Nagyon örülök, hogy része lehetek az Artisjus vezetőségének. Feladataink közé tartozik a magyar zenei alkotók érdekeinek képviselete. Ezen kívül figyelemmel kísérjük a jogszabályok változásait, és igyekszünk a zenei iparban támogató és előremutató intézkedéseket hozni. Emellett a fiatal tehetségek támogatása is fontos számunkra – hiszen a jövő zenészei ma még csak a garázsban próbálnak, de holnap már a nagyszínpadon lehetnek. Fontosnak tartom, hogy a zenei közösségért tegyünk, és az Artisjusban ezt a küldetést örömmel szolgálom.

– Hogy marad időd a koncertszervező irodád mellett a zenei tevékenységedre is? Mi újság a formációtok háza táján Dorisszal?

A koncertszervező irodám idén komoly strukturális változáson esik át. A mesterséges intelligencia ezen a területen is előre tör, mi pedig ennek megfelelően alakítjuk át a cég belső működését. Szerencsére a kollégáim partnerek ebben munkában. A Dorisszal közös formációban, a fellépések veszik el a legtöbb időt, de a koncertszezon mindig nagyon feltölt és inspiráló. Ha tehetjük, mindig szakítunk időt arra, hogy egy-egy fellépés után beszélgessünk a helyiekkel és a kapott energiák és a közönség szeretete átsegít bennünket a nyári időszak erőteljes hajtásán.