Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Esztergályos Cecília: Boldogsággal tölt el, hogy megélhettem ezt a kort

Esztergályos Cecília duplán ünnepel. Amellett, hogy a mindig energikus színésznő január 26-án betöltötte a 80-at, 25 év után újra napi sorozatban forgat, mégpedig a TV2 Hazatalálsz című vadonatúj produkciójában. A jeles eseményekről részletesen mesélt a Sztár Limonádénak.

• Milyen érzés 25 évvel a Família Kft. vége után ismét sorozatban dolgozni?
Nagyon természetesen ment az egész, mintha nem is telt volna el ennyi idő. Engem a kisangyal színésznőnek teremtett, ehhez pedig nemcsak a színpad, hanem fogatások is hozzátartoznak. Bárki, bármire felkérhet, ami tetszik, azt elvállalom, függetlenül attól, hogy hol kell eljátszanom a szerepet. Ez a fodrásznő, Ibolyka figurája nagyon tetszett, magaménak éreztem. Imádtam minden pillanatot, amit a stábbal tölthettem.
• Hogyan zajlott a forgatás?
Általában előző este még nagy szerepet játszottam, aztán igyekeztem gyorsan lefeküdni, mert másnap reggel 6 körül jött értem az autó és vitt az adott helyszínre. Ezeken a napokon reggeltől estig dolgoztunk, kisebb-nagyobb szünetekkel beiktatva. Olyan nap is előfordult, amikor csak rövid ideig kellett dolgoznom. Nem tartott ez sokáig, tömbösítve vettük fel a jeleneteimet, ezért összesen 10 nap alatt megcsináltunk mindent. Nagyon jó ütemterv és profizmus jellemezte a munkát, így gördülékenyen ment minden.


• Ibolykának vörös a haja, ezért befestette a frizuráját. Kinek volt ez az ötlete és hogyan fogadta a környezete?
A Hazatalálszban Oszvald Marikával és Sztárek Andreával vagyunk hárman barátnők. Mivel sokat szerepeltünk együtt, és mind a hármunknak szőke a haja, kitaláltam, hogy akkor én vörös leszek. Nekem nagyon tetszett a frizura, a barátok és a kollégák meglepődtek, amikor meglátták, de ők is azt mondták rá, hogy nagyon jópofa. Gondolkodtam rajta, hogy megtartom ezt a színt a forgatás után is, de az uramnak nem tetszett, ő szőkeként szokott meg. Rózsinak hívott, mert szerinte olyan színű volt a hajam, mint Demjén Rózsinak.
• Január 26-án töltötte be a 80-at. Miként viszonyul a korához?
Nem rendülök meg. Ha tetszik, ha nem, ez a helyzet. Inkább boldogsággal tölt el, hogy megélhettem ezt a kort. Szeretek élni, és imádom a munkám, lubickolok minden szerepemben. Azt gondolom ez a titka annak, hogy még ennyi idősen is ilyen aktív és energikus vagyok.
• Gondolkodott a visszavonuláson?
Nem tudnék színpad nélkül létezni. A pandémia és az utána történt balesetem valamint a felépülésem alatt kénytelen voltam nélkülözni a munkámat. Nagyon hiányzott, szinte depressziós voltam. Amikor aztán tavaly, február 2-án visszatérhettem, az mindennél többet ért, éreztem, hogy újra élek. Az viszont tény, hogy igyekszem kicsit kevesebbet vállalni. Ha játszom, sosem vagyok fáradt, de utána érzem, hogy elfogytak az energiáim. A pandémia előtt 6 színházban szerepeltem összesen 13 darabban, ezt mára lecsökkentettem.


• Hogyan telt a születésnapja?
Azt csináltam, amit a legjobban szeretek, dolgoztam. Délelőtt próbáltam egy új darabot Nagy Viktor rendezésében az Újszínházban, ami számomra igazi jutalomjáték, Dörner György ezzel ajándékozott meg a születésnapomra. A darabban többek között Tordai Terivel ismét együtt játszunk. Február 24-én lesz a bemutató. Este pedig előadásom volt, előtte pedig a színházban megnyílt az alkotásaimból készült kiállítás. Szóval a lehető legtökéletesebben telt a nap.
• A családdal, barátokkal nem ünnepelt?
Dehogynem! A férjem, két testvérem, azok gyerekei és családja is felköszöntöttek. A Família Kft. csapatával is tartunk majd egy közös ünneplést. Többünknek is volt születésnapja az év elején, ezért összeülünk mindenkit megünnepelni. A legemlékezetesebb születésnapom is az volt, amikor forgattuk azt a sorozatot, és a munka után szerveztek nekem egy nagy ünnepséget, amikor betöltöttem az 50-et és az 55-öt. A hetvenediket is együtt ünnepeltük egy étteremben, és most is ezt tervezzük.
• Mit kíván magának a következő évekre?
Békét a világban, egészséget és sok munkát. Szeretnék még legalább 120 évet ugyanilyen szeretetben és megbecsülésben élni.

Fotók: TV2