Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Szülei biztatták Helfy Alexát, hogy jelentkezzen az X-Faktorba

Véget ért az X-Faktor tizenegyedik évada, amiben idén is rengeteg elképesztő tehetséget ismerhettünk meg, köztük Helfy Alexát, aki elképesztő hangjával és kisugárzásával hétről-hétre varázslatos pillanatokat okozott az RTL tehetségkutatójának színpadán. A tizennyolc éves lány most a Sztár Limonádénak adott interjút, mesélt gyermekkoráról, családjáról, nehézségeiről, a műsorban szerzett tapasztalatairól és jövőbeli terveiről is.

Mikor kezdtél el énekelni? Már gyerekkorodban is megmutatkozott a tehetséged?
– Tizenegy évesen kezdtem az énekléssel foglalkozni, és már akkor nagyon biztató visszajelzéseket kaptam, amik még inkább motiváltak arra, hogy folytassam a gyakorlást. Később felvételiztem egy egyesületbe, ott mindenkinek tetszett hangom, azt mondták: ők még ilyet nem hallottak. Ez olyan pluszlökést adott, hogy elkezdtem képezni magam és énektanárhoz járni.

A családod és a barátaid mennyire támogatnak a pályán?
– A családom és a barátaim is mellettem állnak. Amikor olyan időszakok voltak az életemben, hogy rosszabbul éreztem magam, depressziós voltam, akkor is a családom biztatott, hogy ne hagyjam abba az éneklést. Teljes mértékben igazuk volt, mert jó terápiának bizonyult, és most az X-Faktor is, napról napra erősít. Annyira sok biztató és pozitív visszajelzést, szeretetet kapok a nézőktől, ami hatalmas erőt és önbizalmat adott nekem.

Mit szóltak, amikor jelentkeztél a műsorba?
– Igazából a szüleim szerették volna, hogy jelentkezzem az X-Faktorba. Magamtól nem mertem volna ezt meglépni, mert nem bíztam eléggé magamban, ezért sokat segített a család és a barátok biztatása.

Korábban beszéltél arról, hogy édesapád egy időre Amerikába költözött. Ez mennyi idő volt? Nehezen élted meg?
– Nagyon nehezen éltem meg azt a nagyjából tizenegy évet, amíg apa Amerikában volt, mert csak évente párszor látogatott haza. Mindig rettegtem, amikor tudtam, hogy közeledik az idő és utazik vissza, ezek nagyon nehéz időszakok voltak. Szerencsére most már itthon van ő is és teljes a családunk.

X Faktor elődöntő 2022 november 12-én

Mi volt a célod az X-Faktorral?
– Jó lehetőség arra, hogy megismerjenek az emberek, megmutathassam a hangom, és bizonyíthassak, hogy mire vagyok képes. Remélem, a karrierem beindításában is segít.

A mentoroddal, Herceg Erikával hogy ment a közös munka?
– Nagyon szeretek vele dolgozni, nagyon sok mindenben támogat. Ő adott nekem lehetőséget a Mentorházba, amiért nem tudok elég hálás lenni neki. Sok erőt ad nekem, és segít, hogy épüljön az önbizalmam.

A többi mentortól kapott kritikák láthatóan nagyon szíven ütöttek. Miért?
– Olyan ember vagyok, aki nagyon szívére tudja venni, ha rosszat mondanak róla. Próbálok már ezen a téren fejlődni és nem a lelkemre venni, hanem tanulni a kritikákból. Adott helyzetben hirtelen elkeseredem, de később rendezem magamban a dolgot és tanulok is a hibákból.

A műsor után milyen terveid vannak?
– Szeretnék ezen a pályán maradni, énekléssel foglalkozni, saját dalokat írni, mert rájöttem, ez az én utam és az embereknek tetszik a hangom, hiszen szavaztak rám.