Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Elárulta titkát, mivel őrzi meg fiatalságát Poór Péter! - Sztárlimonádé

Elárulta titkát, mivel őrzi meg fiatalságát Poór Péter!

Poór Péter gyors gyaloglással tartja magát formában. A 77 éves legenda minden nap sportol és alkoholt sem iszik. Muszáj ügyelnie egészségére, máskülönben nem bírná tartani a lépést azzal a feszes tempóval, amit diktál magának. Sokszor csupán néhány órát alszik, mégsem lassít. Koncertezik, tanít, szerzőként is aktív és még a macskáit is ellátja, akik már reggel 6-kor várják a finom falatokat.

 

– Hosszú idő után végre elkészül legújabb nagylemeze. Mi hiányzik a befejezéshez?

– Már csak az utolsó simítások vannak hátra. A lemezborítón és a grafikán kell dolgozni, de a hanganyag kész. Addig vacakoltunk vele, hogy túl sok, összesen 17 dal készült, de nagyjából 14 fog elférni rajta. A fele duettekből áll Rózsás Viki partnernőmmel, a másik fele pedig a szóló dalainkból tevődik össze. Különösen büszke vagyok erre a lemezre, a nagy részét én írtam. Idén már egészen biztosan megjelenik.

– Miért húzódott el ennyire a munka?

– Közrejátszott a Covid. Viki és én is kétszer fertőződtünk meg annak ellenére, hogy mindketten megkaptuk a 3 oltást. Szerencsére teljesen felépültünk, így tudtunk dolgozni tovább, de egy örömteli esemény miatt újra lesz egy kis szünet. Viki férjhez megy a nyáron, és most egy ideig a vőlegényére, Viktorra és az esküvői előkészületekre fog koncentrálni.

– A Covid után beindult a koncertszezon?

– Nehezen indult be, de most már vannak felkérések. Noha a múlt évben is akadt bőven, mégsem sok valósult meg belőlük. Szeptember közepétől november végéig 52 előadás volt lekötve, ebből 50-et a járvány miatt lemondtak. Az év eleje általában uborkaszezon, nekünk most márciusban, a nőnappal indultak a fellépések.

– Hogy viselte a kényszerpihenőt?

– Nehezen. Nem szeretem, amikor tétlenségre vagyok ítélve, mert munkamániás vagyok. Engem a színpad és a közönség éltet.

– Ezek szerint egyelőre nem készül nyugdíjba menni. 77 évesen hogyan bírja energiával?

– Elvileg nyugdíjas vagyok, de a gyakorlatban nem. Tanítok is a fellépések mellett, habár néhány tanítványomat le kellett most mondanom, mert már nincs rá kapacitásom. Mindemellett sok dalt írok, hangszerelek és segítek a stúdiómunkában. Néha előfordul, hogy fáradt vagyok, de a műsor közben ebből semmit sem érzek. Utána is fel vagyok még dobódva, sokszor nem is tudok elaludni, még dolgozik az adrenalin. Előfordul, hogy éjjel 3-kor fekszem le, de még így is legkésőbb 6-kor kelnem kell, mert a cicák várják a reggelit.

– Fizikailag nem merül ki?

– Igyekszem edzésben maradni. Ha az ember nem hagy ki túl sokat, akkor nem esik ki a lendületből. Csodálkozni szoktak a fellépéseken, ha utánanéznek, hogy milyen idős vagyok. Egy öregembert várnak, helyette berobban valaki a színpadra, aki leugrik a közönség soraiba, felszalad, járkál az emberek között és énekel a fülükbe. Ehhez persze egészségesen kell élni.

– Hogyan ügyel az egészségére?

– Próbálok odafigyelni a táplálkozásra, például igyekszem nem túlenni magam és változatosan étkezni. Illetve kerülöm az édes dolgokat, pedig nagyon szeretem őket. Ugyanakkor szeretem a gyümölcsöket és a zöldségeket is. Nagy alma pusztító vagyok, például a jonatán a kedvencem. Nagyon fontos, hogy nem iszom, egy korty alkohol sem csúszik le. Régebben sem poharaztam, ha egy esemény megkívánta, koccintottam, de sose ittam sokat. A helyes táplálkozás mellett sportolni sem árt.

– Ön mit sportol?

– Gyalogolni szoktam, de ez nem séta, inkább ahogy ezt Radnóti megírta: Erőltetett menet. Gyorsan gyaloglok, napi 45 percet. Amikor tehetem, erdőben, de ha nincs rá időm, akkor a közelben lévő sportpálya körül. Ami nem is olyan könnyű terep, mert vannak benne emelkedők. A nővérem, Klári is napi 6 kilométert fut. Kevesen tudják róla, de régen élsportoló volt, első osztályú asztaliteniszező.