Gergely Róbert: „Timivel babát szeretnénk!”

Gergely Róbert és Némedi-Varga Tímea

– Milyen szájízzel gondolnak vissza a műsorra?

– Nagyon rövidre sikeredett ez a kis kaland, nem tudtunk igazán kiteljesedni. Nem jól teljesítettem a feladataimat, amit kudarcként éltem meg, Timire viszont nagyon büszke vagyok, mert ő remekül bizonyított! Akkor is bámulatosan helyt állt, amikor a magasságtól és a mélységtől való félelmén kellett úrrá lennie. Bánom, hogy nem fogadtam rá sokkal jelentősebb összeggel, tanulságos eset volt.Azért vállaltuk el ezt a szereplést, mert gondoltuk, jól esik majd egy kicsit kilépni a komfortzónánkból, hiszen a mi állandó terepünk a színház. Ezt az élményt meg is kaptuk a műsortól.

– Érzékeny pont volt, amikor Timi a jó tündértől fiatalítást kért volna az ön számára.

– Első pillanatban rosszul ítéltem meg, miért ezt a lehetőséget választotta. A hiúságom azt mondatta velem, hogy az életkorom biztosan nem lehet olyan probléma, amit meg kéne oldania egy tündérnek. De hamar tisztáztuk, és rájöttem, hogy csak a saját fejemmel gondolkodtam. Timit ugyanis a legjobb szándék vezérelte, hiszen ha fiatalabb lennék, nyernék tíz évet, és több időt tudnánk együtt lenni.

– Apropó életkor: 1958-ban született, és most 58 éves. Hisz a számmisztikában?

– Valóban van jelentősége az életemben néhány számnak, legfőképp a 21-nek. Ez a szerencseszámom. Nagyon gyakran felbukkan az életemben, és olyankor mindig örülök, mert jót jelez. De én is rácsodálkoztam, milyen érdekes, hogy most két 58-as szám is kíséri a napjaimat, noha egyelőre még nem történt ezzel kapcsolatban semmi figyelemre méltó.

– Gólyahírre nem számíthatunk mostanában?

– A nagyon közeli jövőben még nem. Folyamatos örvényben forog az életünk a színház és az egyéb feladataink között, márpedig nyilván időt igényel a baba-projekt megvalósítása. Remélem, előbb-utóbb sikerül, mert mindketten évek óta dédelgetjük azt az álmot, hogy legyen egy közös kislányunk. Timi még fiatal, én pedig fiatalos vagyok, bízunk benne, hogy jön majd a gyermekáldás, ha úgy érezzük, itt az idő.

– Első házasságából született fia, Simon 24 éves. Mivel foglakozik?

– Büszke vagyok rá, mert tehetséges dobos, aki több más irányban is keresi az útját, például angolról magyarra fordít szinkronfilmeket. Nagyon remélem, hogy ugyanolyan örömet és boldogságot talál a feladataiban, mint én a sajátomban.

– Sok szerelmet megélt már. Miben látja a manapság oly’ gyakori párkapcsolati kudarcok okát?

– A Hair című musical rendezésekor pont erre tudtam rávilágítani. A fiatalok folyton a számítógépes világban élnek, ott tartanak fenn kapcsolatokat, és e nélkül csak ritkán tudnak nyitni a szerelemre. Annyira gyors a világ, hogy nincs is rá idő. Pedig fontos, hogy a fiúk odafigyeljenek a lányokra, megszólítsák őket, udvaroljanak, küzdjenek egy lány barátságáért, bizalmáért és szerelméért! Mert ha ezek kimaradnak, és ha csak használják egymást egy rövidke ideig, nem fogják megérezni, mennyit ér az a kapcsolat.Nem lesz fontos. Emberként elveszítik azt az értéküket, ami megkülönbözteti őket az állattól. Márpedig csodás dolog valakiért lángolni, szerelmesnek lenni, és nem csak megszerezni, hanem meg is tartani!

KERET:

Két férj csalni készül

– Mint az utazó színházak általában, a Gergely Theáteris dupla bemutatót tart októberben. A vidéki premierünk Vecsésen lesz október 12-én, Budapesten pedig 20-án láthatnak minket, a Stefánia Palotában. A „Pasik a pácban” című darab ősbemutató lesz, amire nagyon büszke vagyok. Ez egy angol szerzőpáros nagy sikerű, televíziós sorozatának színpadi változata, amit mi játsszunk először zenés feldolgozásban, Szolnoki Péter és Duba Gábor szerzeményeivel. Kitűnő komikus csapattal, dupla szereposztásban mutatjuk be a félrelépésre készülő, két férj slamasztikáját.