Gyémánt Valentin: Mindig nagy a rohanás!

Gyémánt Valentin

– Milyen dal hallható tőled a válogatásalbumon?

– Egy könnyed, nyári, szerelmes hangulatú saját szerzeményem. Nem most született, de lemezen most először szerepel. A nóta címe: Száz nyári éj, ez lesz a hivatalos debütálása, különböző tévéfelvételeken és koncerteken korábban is elhangzott. Úgy gondoltam, ez egy remek alkalom, hogy még többen megismerjék.

– Zeneileg milyen történések vannak még körülötted mostanság?

– A nyár sajnos bulik nélkül ment el, a tévéfelvételek mellett óriási csönd volt. De én természetesen dolgozgattam az elmúlt hónapokban is, több dal született. Próbálok én is előre nézni, de nem lehet tudni, mi lesz a továbbiakban a zeneiparral. A fellépések legtöbb részét lemondták, pedig már nagyon szeretnék színpadon lenni. Úgy tűnik, ez az év már ilyen marad, de nagyon bizakodó vagyok a jövőt tekintve, és remélem, minden újra a régi lesz. Nem könnyű ez most senki számára. Készülök olyan dologgal is, ami kuriózum lesz, jelenleg Postás Józsival dolgozunk együtt különböző projektekben, és reményeink szerint össze tudunk hozni egy közös duettet.

– Hogy élted meg a karantén idejét?

– Az a szerencse, hogy kertes házban élek a Dunakanyarban, így el tudtam foglalni magam, kertészkedtem, föltaláltam magam, ilyen szempontból nem volt problémám. Igyekeztem minél többet segíteni a szüleimnek, például bevásárolni, de nagyrészt itthon voltam. Nehezen, de eltelt, viszont nem voltam különösebben bezárva, ezért nem viselt meg az a két és fél hónap. Most mindenre jutott idő, amire korábban nem, vagy csak kevesebb. Azt sajnáltam, hogy bezárult az élet, és sajnos a nyári szezon sem tudott beindulni.

– Testvéredet, Bokor Mariannát is jól ismeri a közönség, szintén az énekesi pályát választotta. Terveztek közös produkciót?

– Folyamatosan ezen dolgozunk. Ismerjük és foglalkozunk egymás zenéjével, egyáltalán nem áll távol ez tőlünk, mint ahogy a stílusunk sem. Mindig nagy a rohanás, és valahogy átsiklunk ezen. Van már közös duettünk, sőt a televízióban, színpadon is szerepeltünk, dolgozunk együtt, amikor csak tudunk. Ő is rendkívül elfoglalt, csinálja a saját életét, több formációban vesz részt, így nehéz összehozni. Mindenképpen a jövőben szeretnénk egy olyan dalt közösen megalkotni, ami már nem feldolgozás.

– Nagyon nehéz helyzetben van minden zenei pályán dolgozó, kilátástalanság uralkodik, de ettől függetlenül tervezel a jövőre nézve?

– Vannak tervek, amik megvalósításra várnak. Egy olasz dalokból álló lemezt készítek egy ideje, jelenleg nagyjából a fele megvan, ezt mindenképpen szeretném befejezni. Ezen felül van egy másik albumnyi anyagom, amit megint csak jó lenne megjelentetni, de az már most biztos, hogy idén nem fog létrejönni, legkorábban talán tavasszal kerülhet erre sor. A jelenlegi helyzetben lehetetlen promotálni egy lemezt, ehhez kevés a televíziós szereplés. A vágyaim és a gondolataim ezzel kapcsolatban megvannak, de egyelőre mind csúszik, most meg kell várni, mit hoz a jövő.